CS:GO

Několikanásobný medailista z DreamHacku končí kariéru

Několikanásobný medailista z DreamHacku končí kariéru
22. 12. 2022
  |  

Osmadvacetiletý dánský CS:GO hráč Nicklas "⁠gade⁠" Gade se rozhodl ukončit kariéru. Sám informace uvedl na sociálních sítích po několika měsících bez angažmá. Jaké důvody jej k tomu vedly?

Šampion z DreamHack Open Sevilla 2019, Esports European League - Season 1 a GG.Bet Ice Challenge 2019, vicemistr DreamHack Open November 2021, DreamHack Open Summer 2018 nebo Europe Minor Championship - London 2018 se rozhodl pro ukončení kariéry.

Nicklas "⁠gade⁠" Gade působil na profesionální esportové scéně od roku 2016, když začal hrát za Team Singularity. Posléze si prošel organizací North, v níž si zahrál za Academy i hlavní celek, odskočil si do OpTic Gaming a získal dvě zmíněná druhá místa nebo 7. - 8. místo z prestižní akce ESL Pro League (Season 7 - květen 2018). 

Poslední měsíce však hráči vůbec nevyšly. Během roku 2021 se snažil vystřelit vzhůru v organizaci BIG, to se však příliš nedařilo a následně přišly v týmu také změny. Právě proto byl defacto před rokem stažen z aktivní sestavy a o půl roku později byl propuštěn úplně.

Osmadvacetiletý dánský hráč na Twitteru informace potvrdil, ale důvody více nespecifikoval. Zejména děkoval všem ze svého okolí, kteří jej cestou profesionálního hráče provázeli. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.