League of Legends

Nejúspěšnější turecká organizace posledních let končí, nepostavila ideální soupisku

Nejúspěšnější turecká organizace posledních let končí, nepostavila ideální soupisku
22. 12. 2023
  |  

Před začátkem sezóny oznámili konec svého League of Legends programu Istanbul Wildcats, kteří poslední dva roky dominovali tureckému regionu i ERL ekosystému.

Překvapivou informaci zveřejnili bývalí hráči organizace na sociálních sítích. Tento odchod je šokující především z toho důvodu, že Istanbul Wildcats v posledních letech zcela ovládali tureckou ligu TCL, dvakrát postoupili na MSI a jednou na světový šampionát.

 


Po odebrání statusu Worlds minor regionu ale TCL zasáhl odchod klíčových sponzorů, peněz i zájmu fanoušků, mnoho organizací či investorů ztratilo motivaci účastnit se ligy, pokud nemohou postoupit na mezinárodní turnaj.

Wildcats přesto zůstali a ve svém debutu rovnou ovládli jarní vydání EMEA Masters, v letním skončili ve čtvrtfinále na pozdějším vítězi turnaje Karmine Corp. Nyní ovšem dle svých slov nepostavili tým, který by toho byl schopen znovu a s tím se smířit nehodlají.

V těžké situaci pro esport i turecký region jde o velký zásah do ekosystému, jeho následky půjde mnohem lépe zhodnotit na konci tohoto roku.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč