League of Legends

Nečekaná změna po začátku splitu. G2 našli domov pro Mikyxe a prodávají jej do EXCEL

Nečekaná změna po začátku splitu. G2 našli domov pro Mikyxe a prodávají jej do EXCEL
25. 1. 2022
  |  

Ani po zahájení splitu LEC 2022 neutichají přestupové vlny. G2 Esports konečně našli klub pro slovinského supporta Mihaela "Mikyx" Mehle a prodávají jej do týmu EXCEL.

Bouři na evropském přestupovém trhu rozpoustali G2 Esports, když oficiálně potvrdili, že Mihael "Mikyx" Mehle končí v organizaci, kde byl aktuálně posazen na lavičce s možností hledání si nového angažmá. Do výměny jsou zataženi EXCEL, kteří si kupují zmíněného hráče a zároveň tak propouští nizozemského supporta Henka "Advienne" Reijenga.



Třiadvacetiletý support přišel do týmu G2 v listopadu 2018 a zůstal v něm další 3 sezony, během kterých se stal několikanásobným evropským šampionem, vítězem MSI a také vicemistrem světa z roku 2019 (World Championship). Už před startem nové sezony bylo jisté, že v G2 pokračovat nebude a může si hledat nové angažmá, což doprovázela kontroverzní vyjádření a přestřelky mezi ním a CEO organizace na Twitteru. Důvodem byly nabídky a přestupová suma, za kterou měl slovinský hráč tým opustit.

Nový tým Mikyx přeci jen našel. Po zkušeném hráči sáhla organizace EXCEL, které nevyšel start LEC 2022 podle představ a tým má po 5 hrách skóre 2:3. S cílem dostat se do play-off a být v něm úspěšní, rozhodli se zástupci organizace po slovinském borci.

Důvody proč se EXCEL rozhodli pro Mikyxe na úkor dosavadního supporta Advienne vysvětlil zástupce týmu v úvodním videu. Podtrhují fakt zkušeností nového přírůstku v týmu s cílem dostat se do play-off a zažehnout vítěznou mentalitu ve zbytku sestavy.



Henk "Advienne" Reijenga si může hledat nové angažmá, v čemuž mu s největší pravděpodobností pomůže samotná organizace. Jde však o nešťastné načasování s ohledem na rozběhnutou sezonu a postupně uzavřené sestavy. Debata o výměně supporta se údajně v EXCEL udála bez přítomnosti, dnes již bývalých, spoluhráčů holandského hráče, jak on sám uvádí ne svém příspěvku ke konci angažmá.

Advienne se vyjádřil také ke všem spoluhráčům, přičemž českému ADC Patrikovi dodal: "Jsi úžasný talent a od dosažení velkého tě dělí jen malý kousek štěstí."

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.