CS:GO

Nečekaná dvojice grandfinále ESL Pro League?! Jak dopadne dnešní souboj Vitality a Team Liquid?

Nečekaná dvojice grandfinále ESL Pro League?! Jak dopadne dnešní souboj Vitality a Team Liquid?
2. 10. 2022
  |  

Velkolepé BO5 grandfinále ESL Pro League Season 16 je tady. Dokáží na Maltě kralovat Team Liquid nebo Team Vitality? Zápas můžete sledovat už od dnešních 17:00.

Na jedné straně Team Liquid na vlně čtyř výher v řadě s vítězstvím nad ruskými Cloud9 v semifinále, na té druhé pak francouzsko-dánsko-izraelská sestava Vitality se 7 výhrami v řadě a skalpy celky jako Natus Vincere, Fnatic nebo G2 Esports (semifinále 2:0). Jak dopadne vzájemný střet týmů, které letos dostávají jedinečnou šanci na to získat triumf?

Severoamerická sestava Team Liquid ve své skupině skončila až na 3. místě za celky FURIA a Cloud9 se ziskem 9 bodů, posléze však tým porazil 2:1 fnatic, smetli 2:0 MOUZ a následně si poradili i s Cloud9 v poměru 2:1.

Team Vitality si na druhé straně poradil se všemi 5 soupeři ve skupině "A", přičemž přišli o pouhé 2 mapy, ve vyřazovací části to bylo bez ztráty jediné a po výsledcích 2:0 nad Outsiders a 2:0 na G2 Esports je jisté, že nebudou chtít zaváhat ani ve finále.
Jedna jistota tady však před finálem je. Vítěz ESL Pro League S16 si zajišťuje slot na závěrečném turnaji roku BLAST Premier: World Final 2022, který se odehraje v Abu Dhabi, a ani jeden z finálových účastníků jistotu slotu doposud neměl. Nyní ji mít bude a vítěz se tak přidá k Natus Vincere a FaZe Clan.

Zajímavý příběh přináší také souboj skupinek hráčů na obou dvou stranách, které spolu v minulosti na úrovni Liquid vs. Astralis odehrály řadu finálových bitev. Konkrétně jde o severoamerickou dvojici Nitr0 a Elige, respektive dánské trio Magisk, dupreeh a zonic.

Dnešní večerní grandfinále (BO5) můžete sledovat už od 17:00. Česko-slovenský přenos by měl běžet na Twitch kanále PLAYzoneUP, anglická pak tradičně na esl_csgo.

 


Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ESLCS

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.