League of Legends

Návrat krále? Rekkles by měl podepsat ve Fnatic jako ADC, Carzzy nabídku odmítl

Návrat krále? Rekkles by měl podepsat ve Fnatic jako ADC, Carzzy nabídku odmítl
8. 11. 2022
  |  

Zákulisí v LoL esportu jede na plné obrátky. Každý den chodí ven nové informace o tom, jak budou vypadat rostery na příští rok. Poslední velká novinka se týká Rekkles.

Zvažoval support, ale nakonec zůstane ještě na svém oblíbeném ADC. Švédská superstar Rekkles by se ráda vrátila na nejvyšší úroveň do LEC a kvůli tomu byla ochotná dokonce změnit roli. Nakonec to asi nebude potřeba, protože o jeho služby mají podle twitterového účtu LEC_Wooloo projevit Fnatic. Organizace, kde strávil nejlepší roky kariéry a probojoval se s nimi až do finále Worlds.

Zajímavostí je, že možnému angažování Rekklese předchází i anabáze s Carzzym. Český ADC hráč měl údajně od týmu také nabídku kontraktu, ovšem dal přednost MAD Lions, kde působil v letech 2020 a 2021. Zejména domácí fanoušci by si přáli znovu setkání Humanoida s Carzzym, ale podle současného vývoje to vypadá, že k tomu nedojde.

Pokud jsou zprávy pravdivé, vrátí se Rekkles do Fnatic po dvou letech. První rok strávil v konkurenčních G2, ale po hrubě nepovedeném roce byl odstaven na druhou kolej – s ním i většina rosteru. Vzhledem k vysokým podmínkám týmu tak překvapivě zamířil na ERL scénu, tah do té doby velmi netradiční. Ještě se nestalo, aby jeden z nejoceňovanějších hráčů tehdejší zamířil „o stupeň níže“.

Jenomže ani rok v Karmine Corp z pohledu Rekklese nebyl moc přesvědčivý. Očekávala se dominance, ale ani jednou se francouzské jedničcce nepodařilo ovládnout domácí LFL, zvítězili pouze v první polovině roku na EU Masters. Obhájit trofej šanci nedokázali, protože do ní nepostoupili.

Tyto výsledky trochu mohly zhoršit Rekklesovi kredit, ale nakonec se asi nemusí tolik obávat. Návrat do Fnatic by z jeho pohledu bylo možné nejlepší vyústění, organizace „doma“ zase přivítá svou legendu, která pamatuje největší úspěchy organizace.

Co si o přestupu myslí Davkounyy, komentátor Hitpoint? "Absolutní přestupová bomba, ve kterou jsem ani náhodou nevěřil. Rekkles neměl dobrou sezónu, na povrch šly i různé informace o tvrdých neshodách v Karmine Corp, už to vypadalo že bude muset pro angažmá měnit roli a orientovat se na supporta. Fnatic a Rekkles ale jdou pořád k sobě, přeji si zajímavý příběh, nedokážu ale nyní ani omylem říct, jak bude toto spojení fungovat po herní stránce, navíc s nováčkem na botu Rhuckzem. Rekkles je zvyklý hrát pomalou scalující weakside, stejně jako toplaner Wunder, příliš váhy tak bude položeno na midlanera Humanoida. Těžko říct, jak bude vypadat nová marksman meta, pokud dojde k růstu priority botlane a playmaking marksmanů, může se jednat o pořádný přešlap. Snad převáží zkušenosti a legendární status švédského matadora." okomentoval velkou novinku český caster.

XL staví supertým

Patrik se zřejmě dočká velmi zajímavého rosteru. Britská organizace je spojovaná s Odoamnem, jedním z nejlepších toplanerů v lize. Poslední novinky také hovoří o akvizici Vethea, ex-midlanera Misfits, a Targamase, talentovaného supporta, který musí uvolnit místo G2 MikyX. Došlo by tak na výměnu mezi těmito organizacemi.

Pokud jsou spekulace pravdivé, patří XL mezi velké favority na příští ročník. Roster působí velmi dobře a povedlo se mu posílit na pozicích, kde je nejvíce tlačila bota. Stálící je pak Patrik, české ADC zažilo velmi dobrý ročník a patřilo mezi tahouny týmu. Upgrade v podobě Odoamneho, Xerxeho, Vetha i Targamase zní opravdu lákavě.

Vitality pokus číslo 2

Rok 2021 měl být rokem Vitality, ale přišlo spíše obrovské zklamání. Drahý super roster se nepovedl a podle současných novinek to vypadá, že v něm zůstane jenom midlaner Perkz. Odejít by měl i Alphari, který právě s chorvatskou hvězdou měl být tváří týmu. Jeho místo byl měl zaujmout Korejec Photon, momentálně toplaner akademie T1.

Zajímavější novinky však jdou na botlane. Spekuluje se o akvizici Upseta a Kaisera, německého dua, které patří mezi nejlepší hráče na své pozici v lize. Právě botlinka ve složení Carzzy a Labrov příliš nefungovala, šlo o jednu ze slabin týmu. Upset ve Fnatic ukázal, že dokáže sám o sobě rozhodnout zápasy – potřebuje k tomu ale velké množství zdrojů.

Jiný novinář, Alejandro Gomis z Blix.gg, zase reportuje o tom, že Vitality do svých  řad získají Neona. Tým má mít se Slovákem ústní dohodu o přestupu. Vzhledem k ostatním novinkám tak není jisté, kam by Upset mohl zamířit. Pozice v ADC napříč Evropou jsou už celkem rozebrané.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.