Návrat domů, Carzzy bude po roce opět oblékat dres MAD Lions

Návrat domů, Carzzy bude po roce opět oblékat dres MAD Lions
25. 11. 2022
  |  

Carzzyho budoucnost potvrzena. Po roční odmlce se vrací do MAD Lions, kde by měl vytvořit botlinku s Hylissangem.

Roční angažmá v supertýmu nevyšlo. Po dvou titulech v LEC se z Carzzyho stalo žádané zboží, o jeho služby tak projevil Perkz, který společně s Team Vitality budoval velkolepý projekt. Hvězdná sestava ovšem selhala, z původního lineupu zůstal už jenom chorvatský midlaner a české ADC čerstvě nahradil Slovák Neon.

Nedařilo se jak týmově, tak ani osobně. Carzzymu nové prostředí nesedlo, panovaly  obavy, zda někdo z LEC po dvojnásobném šampionovi někdo vůbec šáhne či přijde přesun jinam. Nakonec projevila zájem jeho „domácí“ organizace, tedy MAD Lions, kteří ho jako rookieho před dvěma lety vytáhli z ERL scény a během dvou let oslavili 2 tituly i účast ve čtvrtfinále Worlds.

Carzzy nahradí Unf0rgivena, který po roce míří do akademie 100 Thieves v Severní Americe. „Vítej doma,“ neskrýval tým MAD Lions radost na Twitteru. Z původního rosteru se ovšem potká pouze s jediným – junglerem Elyoyou. Toplane totiž bude nově patřit Korejcovi Chasymu, který doposud nastupoval v NLC za X7, midlane od půlky roku 2022 zase Nisqymu. 

Kdo tedy bude parťákem Carzzyho na botu? Jeho starý známý Kaiser odchází do Team Vitality, novým supportem českého hráče by se tak měl stát Hylissang. Jeden z nejúspěšnějších evropských supportů vůbec za sebou také nemá příliš povedený rok, Fnatic často srážel svými zbytečnými úmrtími. Společně s Carzzym se tak pokusí „restartovat“ a najít svou herní pohodu.

Zajímavé bude sledovat, jak si oba společně sednou. Hylissang je známý jako jeden z nejlepších engage a agresivních supportů, zatímco Carzzy nejlépe fungoval jako opatrnější a weak side ADC.  Podle dostupného infa ovšem bylo přání obou se společně v týmu potkat. Hovořilo se dokonce o zájmu Fnatic, ale Carzzy dal přednost své předchozí organizaci.

Roster MAD Lions:
  • Top: Chasy
  • Jungle: Elyoya
  • Mid: Nisqy
  • ADC: Carzzy
  • Support: Hylissang*

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.