CS2

Návrat do roku 2021? SINNERS dělí od ESL Pro League dvě výhry

Návrat do roku 2021? SINNERS dělí od ESL Pro League dvě výhry
11. 4. 2024
  |  

Doma se sice organizaci SINNERS už od loňského roku nedaří, v Evropě ale válí. Hned čtveřice aktuálních reprezentantů hříšných barev navíc může letos zavzpomínat na časy největší slávy, kdy spolu beastik, SHOCK, oskar a NEOFRAG postoupili do, slavnými jmény ověšené, ESL Pro League Season 14. Po šesti sezonách mají SINNERS šanci postoupit znovu. Od postupu mezi elitu hříšníky dělí dvě vítězství v soutěži ESL Challenger League Season 47 Europe.

Už několikrát se v posledních letech SINNERS málem povedlo kvalifikovat do prestižní ESL Pro League, jediným zápisem mezi elitou ale stále zůstává start ve čtrnácté sezoně. Tuto "sbírku" startů budou chtít Hříšníci doplnit letošním úspěchem, tedy účastí v ESL Pro League S20. 

A mají k tomu perfektně nabito! V ESL Challengeru uzmuli šest vítězství v řadě a jsou pouhá dvě vítězství od kýžené vstupenky do EPL. Na své cestě SINNERS zdolali nebezpečné týmy ALTERNATE aTTaX, Sprout, Aurora a Rebels, poslední velké skalpy ale přišly teprve nedávno.

Na startu druhého dubnového týdne nejprve SINNERS přetlačili 9 Pandas, kteří kvůli problémům s vízy přišli o účast na prvním CS2 Majoru, a následně zvládli duel s 3DMAX. Zápasy proti francouzské sestavě jsou vždy považovány za velmi obtížné, při posledním vzájemném střetnutí totiž právě 3DMAX připravili SINNERS o možnost startovat na ESL Pro League S19. 

S ohledem na úspěchy v Challengeru se SINNERS dostali mezi nasazené týmy soutěže, play-off odstartují v Upper Bracketu. Zápasy jediného českého zástupce v soutěži je možné sledovat na streamech organizace.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @sinnersesports

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.