League of Legends

Návrat brazilské legendy, brTT je po třech letech zpět

Návrat brazilské legendy, brTT je po třech letech zpět
28. 5. 2024
  |  

Žádný brazilský hráč není a nebyl takovou ikonou esportu League of Legends jako brTT, jehož návrat se týdny skloňuje u nejdůvěryhodnějších insiderů. Nyní je jeho comeback oficiální. Měl by být dalším důvodem k novým rekordům sledovanosti v Brazílii.

Legendární marksman zahájil svou kompetitivní kariéru v roce 2012 a v následujících letech začal dominovat brazilské scéně. Většinu kariéry strávil v ikonické brazilské organizaci paiN Gaming. S tou se poprvé dostal na světový šampionát v roce 2015.

Na Worlds se objevil následně ještě dvakrát, naposledy v roce 2019 s organizací Flamengo Esports. Na mezinárodní scéně se pak naposledy objevil ve své zatím poslední aktivní sezóně v roce 2021, kdy si zahrál MSI opět s paiN Gaming. Následně v létě přišlo zklamání v podobě nekvalifikace na Worlds a přechod ke streamování.

brTT v paiN Gaming v roce 2015 | Zdroj: Riot Games

Nyní se brTT vrací do nejvyšší brazilské ligy CBLOL, jako třiatřicetiletý veterán nejpopulárnějšího světového esportu. Oblékne dres týmu Los Grandes, který skončil v minulém splitu CBLOL na šestém místě. Jeho slabinou byla právě pozice marksmana, od brTT si tak slibují návrat ke konzistenci a zkušenosti.

Brazilský střelec určitě nebude hned od startu patřit k výkonově nejzářivějším hráčům, okamžitě se z něj ale stane ten nejsledovanější. Jak se mu bude dařit, můžete sledovat od startu druhého letošního splitu CBLOL, který začíná v pátek.


Zdroj úvodní fotografie: Riot Games Brazil

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč