CS:GO

NaVi ve svém prvním zápase v rámci BLAST Premier Spring Groups podlehli MIBR!

NaVi ve svém prvním zápase v rámci BLAST Premier Spring Groups podlehli MIBR!
29. 1. 2022
  |  

s1mple a spol padli! Celek Natus Vincere ve svém úvodním zápase roku 2022 vyzval brazilské MIBR a skončilo to výsledkovým překvapením. Světové jedničky na mapě Dust II padli proti soupeři z šestapadesáté pozice 12:16.

Obrovské překvapení nabídlo měřen í sil mezi brazilskými MIBR a NaVi. Ruský favorit po skvělé sezoně 2021 chtěl navázat hned od začátku na vítěznou vlnu, nicméně volba formátu BO1, ve kterém se odehrávají skupinové zápasy turnaje  BLAST Premier Spring Groups 2022, napomáhá právě různým upsetům a výsledkům, které z hlediska BO3 by byly takřka vyloučeny. V neprospěch jihoameričanů hrála i absence Marcela "chelo" Cespedese, který byl pozitivně testován na COVID-19 a nemohl se tak turnaje účastnit. Vše je ale úplně jinak!
 
Pochmurný výkon s1mpla v první polovině (4-11) sice kompenzoval výkon ostatních členů týmu, nicméně Brazilci ukazovali týmovou hru doplněnou o individuální playe, proti kterým NaVi sice tasili své nejlepší prostředky, na MIBR to ale nestačilo. Brazilci odehráli hru v parádním tempu, open killy opanovali v poměru 20:8 a položili dobrý základ pro zisk daných bodů a celkového vítězství.
 

NaVi vs. MIBR

Výsledek - 0:1
  • de_dust2 12:16 (7:8)

Brazilci se do toho obuli hned od začátku zápasu, po vyhraných pistolkách se dokázali prosadit i v další dvojici kol a šli do tříkolového vedení. Poté ale začali hrát své karty na stůl i hvězdy CIS regionu, vzali pět bodů v řadě a rázem to byli oni, kdo mohl určovat tempo hry. Na parket ale znovu vlétla brazilská Samba, ze zbylých sedmi kol jich vzali pět a po úvodní patnáctibodové sadě vedli poměrem 8:7. Zejména za CT pak byla vidět absence herní pohody u Aleksanda "s1mple" Kostylieva, který usmrtil pouze čtyři protihráče, naopak jedenáctkrát byl seslán k zemi.
 
Druhá půle pokračovala v obdobném tempu, jako ta první. MIBR tentokrát vzali v úvodu pouze dvě kola a NaVi otočili vývoj zápasu na 11:10 ve svůj prospěch. Z posledních sedmi kol ale Brazilci pustili své soky pouze k jedinému dílčímu úspěchu a po výsledku 16:12 se mohli obejmout a oslavit tento záslužný čin. Hvězdou utkání se stal osmnáctiletý stand-in na straně Made in Brazil, Breno "brnz4n" Poletto, který si s ADR 112 dokráčel pro celkové hodnocení 1.56 a ukázal, že v tomto střelci mají Brazilci opravdu světlou budoucnost.

Edit: NatusVincere nestačili ani na dánský celek Astralis a po obrovském překvapení končí poslední ve skupině B!
 
 Zdroj úvodní fotografie: Twitter Gaules

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.