CS:GO

NAVI skončili. Heroic zvítězili dvakrát 16:8 a postupují do finále

NAVI skončili. Heroic zvítězili dvakrát 16:8 a postupují do finále
11. 2. 2023
  |  

První semifinálovou bitvu v polských Katowicích obstaraly celky Heroic a Natus Vincere. Očekávaný vyrovnaný souboj se strhnul v jednostrannou show Heroic, kteří zvítězili dvakrát 16:8.

Na úvodní mapě prvního semifinále IEM Katowice 2023 se dánská sestava Heroic, kterou táhl zejména mladík Jakob "Jabbi" Nygaard. Té se podařilo už na úvodní mapě série držet tempo se sice populárnější, ale v zápase méně favorizovanější, sestavou Natus Vincere. 

Několikanásobný vítěz těch největších světových turnajů nemohl chytit tempo hry a po výměně stran, do které šli Heroic s vedením 9:6, se hra rusko-ukrajinské soupisky absolutně rozpadla a o případné snaze o snížení, respektive otočce, nemohlo být ani památky. NAVI padli na vlastním picku v poměru 8:16 a museli otáčet přes mapu de_mirage.

Na té Natus Vincere start opět nevycházel a byť rusko-ukrajinský celek nastoupil za favorizovanější CT stranu uhrál v úvodu pouze pistol round a rychle prohrával 1:5. Následně se však východevropskému celku zásluhou dvojice Perfecto & b1t podařilo snížit na průběžných 3:7. 

První půle druhé mapy však skončila dramatickým vítězstvím dánští hráči Heroic, kteří se ujali vysokého vedení 11:4 a směřovali k vítězství a postupu do finále. NAVI se nedokázali zvednout ani po výměně stran a prohráli 8:16.

Heroic vs. Natus Vincere

Výsledek - 1:0
  • de_inferno 16:8 (9:6)
  • de_mirage 16:8 (11:4)
  • de_nuke

Zdroj úvodní fotografie: ESL

Výsledková grafika
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.