CS:GO

Natus Vincere opět dosáhli na titul IEM Cologne. G2 Esport přejeli ve finále 3:0

Natus Vincere opět dosáhli na titul IEM Cologne. G2 Esport přejeli ve finále 3:0
18. 7. 2021
  |  

Svátek CS:GO, návrat do offline prostředí a fantastické výkony účastníků. Turnaj IEM Cologne 2021 měl všechno, co by si běžný CS:GO fanoušek mohl přát se sladkou tečkou v podání vítězství...

Play-in stage, napínavé skupinové zápasy, restrikce i problémy s covidem. Tím vším si nějaké týmy musely projít, aby se dostaly do play-off. Tam nakonec proklouzla 6 tvořená FaZe, Astralis, G2, NAVI, Gambit a Virtus.pro.

O týmech na předních místech žebříčků jako NAVI, Gambit nebo G2 asi nikdo nepochyboval. To, že se ale do elitní společnosti podívali Astralis a FaZe, kteří poslední měsíce nezažívají ideální období, bylo překvapením pro všechny. No ta bene když se oběma zmíněným týmům podařilo zvládnout těžké čtvrtfinále s Virtus.pro, respektive Gambit.

V semifinále potvrdili svoji formu rozjetí Natus Vincere, kteří nedali šanci obrozeným FaZe. Na druhé straně měli G2 co dělat aby na 3 mapách přetlačili dánské hráče Astralis, kteří chtěli světu dokázat, že ani klíčová změna a chybějící primární AWP hráč nejsou v cestě mezi nejlepší problémem. Bohužel se to nepovedlo a Astralis se museli smířit s 3. / 4. místem. Otázkou zůstává, co bude s týmem, kterému nakonci roku končí smlouva, dál.
Finálová bitva byla zde! G2 Esports se postarali mašinerii Natus Vincere včele s hvězdným Ukrajincem s1mplem, který toužil opět po třech letech zvednout v Německu pohár. Naposledy se to NAVI podařilo ve finále proti domácím BIG v oblíbené Lanxess-Arena v roce 2018.

Finále IEM Cologne 2021

Natus Vincere vs. G2 Esports

  • Výsledek - 3 : 0
    • de_dust2 16:11 (8:7)
    • de_mirage 16:14 (8:7) 
    • de_nuke 16:13 (7:8) 
    • de_inferno
    • de_ancient
Ukrajinská hvězda s1mple a jeho spoluhráči to dokázali. Nejen, že se stali teprve druhým týmem, který pozvedl v Kolíně trofej, ale zároveň s1mple prolomil rekord v počtu ACU v jednom turnaji, ale zároveň v pozápasovém rozhovoru potvrdil, že se tým vrátí ještě silnější, aby jako 3. v historii získal Intel Grand Slam.



Nečekanou hvězdou celého turnaje se stal logicky s1mple, jak potvrdil portál HLTV na svém Twitter účtu.

Zdroj úvodní fotografie: twitch.tv/esl_csgo
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.