CS:GO
PGL Major 2022

Náhradníci na PGL Major: Nejmladší MVP Kjaerbye. Zasáhnou do boje i device nebo olofmeister?

Náhradníci na PGL Major: Nejmladší MVP Kjaerbye. Zasáhnou do boje i device nebo olofmeister?
3. 5. 2022
  |  

Běžně jsou to jen hráči, o kterých je během velkých eventů slyšet zřídka. V drtivé většině případů se nedostanou do hry a celý turnaj prožijí pouze z pozice diváka. V posledních letech to ale není tak úplně pravda. Uvidíme v Antverpách nastoupit některé z legendárních jmen?

Za poslední léta se náhradníci na soupiskách těší daleko větší pozornosti. Ačkoliv se naštěstí pandemická situace v posledních měsících výrazně zlepšuje, v zvýšeném zájmu o náhradníky hraje svou roli právě COVID-19. Není to tak dávno, co v Katowicích zamezila právě tato nemoc účast na pódiu hráčům jako ropz či Bymas. 

Jedním z probíraných náhradníků je Fessor na soupisce Astralis. Na té mu uvolnil místo Lucky, který přitom ještě v únoru působil v aktivní sestavě dánského celku. Na esportový svátek se ale nakonec podívá právě jednadvacetiletý hráč Astralis Talent. 

Dlouholetým fanouškům určitě udělá radost přítomnost dvou mazáků v týmech NIP a FaZe. Na soupiskách totiž jako náhradníci figurují veteráni olofmeister a device, kteří tak teoreticky ještě mohou zabojovat o svůj pátý, respektive třetí titul v nejprestižnějším seriálu CS:GO. Stejně tak oba bojují o svoji 17. účast na Majoru v řadě.

Heroic bude krýt záda hvězdná tvář Kjaerbye, MVP Eleague Majoru 2017, který před pár měsíci ohlásil velkolepý návrat. Jako náhradník G2 figuruje na soupisce dle očekávání AMANEK a Vitality mohou spoléhat na Bubzkjiho, ačkoliv se od ledna objevuje pouze jako expert dánského vysílání. Také fanoušci domácí scény v soupiskách dohledají známou tvář, jelikož NAVI do Antverp dorazí s headtr1ckem, jehož jsme ještě v pondělí mohli sledovat v utkání Y-Games Pro Series mezi eSubou a NAVI Junior.

Kompletní soupisky týmů pro PGL Major Antwerp najdete zde.

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka