League of Legends

Na úvod LEC Group Stage vyhořely týmy Fnatic i MAD Lions

Na úvod LEC Group Stage vyhořely týmy Fnatic i MAD Lions
16. 7. 2023
  |  

První dva zápasy skupinové fáze má LEC za sebou, v nich došlo na výbuch jak MAD Lions, tak I Fnatic. Z postupu se ovšem raduje alespoň Patrik.

Před začátkem Group Stage byly narativy dané. Dokáží se MAD Lions probrat a zahájit cestu k obhajobě titulu? U Fnatic zase všichni předpokládali hladkou výhru a navázání na povedený úvod splitu. Ani jedno ovšem nenastalo, oba týmy předvedly velmi špatné výkony a utkají se společně v souboji o život.

MAD Lions během pauzy nedokázali napravit své nedostatky ve hře, EXCEL je ve všech ohledech přehráli a zaslouženě vyhráli 2:0. Blýsknul se korejský jungler Peach, které byla vidět celá mapa. Na jeho Viega a Lee Sina nenašli Zlatí lvi žádnou odpověď. 

Absolutorium ale zaslouží celý tým, Odoamne, Limit, Patrik i Abbedagge byli zkrátka přesnější a lepší, svou sérii výher tak natáhli už na sedm v řadě. Britská organizace je zatím největším překvapením Summer Splitu, s touto formou navíc mohou pomýšlet i na deep run v play-off.

V další sérii mezi Fnatic a SK Gaming byl favorit jasný, ale druhý nejlepší tým základní fáze vyhořel. Na Riftu se nepředstavili hráči, kteří oslňovali v úvodní části a dokráčeli na nejvyšší příčky. SK Gaming byli lépe připravení, ve dvou zápasech Fnatic smetli a zahrají si s EXCEL o postup dále. Oba kurzoví outsideři dokázali překvapit a navzdory prognózám vyhrát.

ADC Exakick zcela zastínil hvězdu základní části Noaha. Francouz ani jednou neumřel, získal 10 kill a 7 assistů, což proti Korejcově 3/2/3 vypadá jako den a noc. Nešlo o příliš akční hry, ale díky kvalitnímu macru, strategii i teamfightům zkrátka vyšli hráči SK Gaming ve všech ohledech mnohem lépe. Jak jsme avizovali v preview, tento roster dokáže stále překvapovat.

Kouč Nightshare jako jeden z důvodů označil špatný read na metu. „Celý patch jsme trochu ztracení, nešel nám moc trénink a ukázalo se to. Run Loser Bracketem začíná teď,“ vyjádřil se český trenér na Twitteru. Právě drafty byly z jednou silných stránek Fnatic, ale nyní jejich picky bohužel nevyšly.

MAD Lions i Fnatic mají nyní týden na přípravu, společně si pak zahrají o přežití. Vítěz dostane ještě jednu šanci vybojovat si postup, poraženému končí split. SK Gaming a EXCEL si již v pondělí mohou zajistit top čtyřku.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.