CS:GO
PGL Major 2022

Na sklonku kariéry, ale přece! Dánsko-norské duo karrigan a rain se dočkalo Major triumfu

Na sklonku kariéry, ale přece! Dánsko-norské duo karrigan a rain se dočkalo Major triumfu
23. 5. 2022
  |  

Mají za sebou stovky zápasů v kariéře, tituly, úspěchy, ale to největší chybělo. Major triumf, kterého včera dosáhli v rámci PGL Major Antwerp 2022. Håvard "rain" Nygaard a Finn "karrigan" Andersen se dočkali ve 27, respektive 32 letech.

Nejednomu fanouškovi Counter-Strike se během nedělního finále PGL Major Antwerp 2022 vrátila vzpomínka na ELEAGUE Major: Boston 2018, během kterého FaZe ztratili dobře rozjeté finále a padli s Cloud9 v poměru 1:2. To byl moment, kdy měli Håvard "rain" Nygaard a Finn "karrigan" Andersen k titulu z nejprestižnějšího turnaje nejblíž. 

Trvalo to dlouhé měsíce a roky, kdy si každý procházel nepříjemnými pasážemi kariér, ve kterých byli odepisováni nebo v případě dánského hráče měnili dres. Ale ani jeden to nevzdal.

Příběh raina a karrigana bude zapsán do historii Counter-Strike jako soubor odhodlání, vytrvání a loajality přes úspěchy i pády. Sedmadvacetiletý norský hráč působí ve FaZe od ledna 2016, tedy přes 6 let, o 5 let starší týmový kolega přišel poprvé na podzim 2016, pak však následoval bench, hostování v ENVY, dvouletá štace v MOUZ a velký návrat.
Finn "karrigan" Andersen napsal jednu z moderních andersenových pohádek, která začala už v loňském roce při návrat do FaZe. Tým se nejprve potácel okolo 9. - 12. místa v rámci světových turnajů, na začátku roku 2022 však přivedl ropze, dostal nový impuls a vše se změnilo.

Vítězství v Group Stage BLAST Premier Spring Finals, Intel Extreme Masters XVI - Katowice, ESL Pro League Season 15 a teď i PGL Major Antwerp 2022. Start roku jako z pohádky.

Nikdo neví, kdy jeden či druhý hráč dají kariéře profesionálního hráče sbohem, bez ohledu na to se však zapsaly do historie CS:GO a esportu obecně. A to ještě neskončili...

Zdroj úvodní fotografie: @PGL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.