League of Legends

NA poslala EU domů. Chokovali jsme, stěžoval si Humanoid

NA poslala EU domů. Chokovali jsme, stěžoval si Humanoid
11. 5. 2024
  |  

Předčasný konec Fnatic. Evropská dvojka nedokázala porazit Team Liquid a z Číny odjíždí domů.

Populární rivalita mezi LCS a LEC má nový náboj a téma k řešení. Větší radost mají ale NA fanoušci, protože se jejich jedničce podařilo vyřadit v poměrně jasné sérii Fnatic. Team Liquid vstoupil klíčové play-off o přežití v dobré formě a evropské dvojce nedal příliš šanci. Po vypadnutí se pochopitelně objevila slova kritiky.

"Strašně jsme chokovali a nevím proč. Turnaj jsem si užil, škoda, že už nemůžu hrát," řekl v emotivním pozápasovém rozhovoru Humanoid. Český midlaner byl očividně zklamaný z představení svého týmu, po kterém to znamená, že Fnatic již na turnaji neuvidíme. Po povedeném play-inu dokázali vyhrát jenom jednu mapu z celkových sedmi, a to právě proti Team Liquid.

Také český trenér Nightshare nešetřil slova kritiky na platformě X. "Nedokázali jsme se během série vůbec adaptovat a intili jsme. Všechno si vyhodnotíme," vyjádřil se po utkání. Dodal také, že ho překvapil kvalitní výkon Team Liquid. Šampion LCS tak zaslouženě postupuje do dalšího kola, kde ho čeká jeden z týmů z horního bracketu. 

Současný roster Fnatic si připisuje také jednu unikátní statistiku. Je to vůbec poprvé, co na mezinárodním poli tým prohrál v BO5 sérii se soupeřem z NA. 

Poslední naděje LEC je, jako již tradičně, G2. Nejsilnější EU roster čeká napínavá série s PSG Talon, která proběhne v neděli od 6:00. Vítěz postupuje do dalšího kola a počká si na soupeře z horního bracketu, poražený odcestuje domů. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.