League of Legends

Na MSI zůstává šest týmů, historický postup slaví Oceánie i české duo

Na MSI zůstává šest týmů, historický postup slaví Oceánie i české duo
12. 5. 2021
  |  

Mezinárodní turnaj MSI má za sebou úvodní fázi. Ze tří skupin si po náročných soubojích uhrálo postup šest nejlepších, kteří si to na Rumble Stage rozdají každý s každým o čtyři semifinálová místa.

Právě Pentanet.GG na sebe upoutal velikou pozornost a možná trošku zastínil své slavnější konkurenty, protože se o jejich postupu mluvilo možná nejvíce. Australanům se povedlo to, co žádnému jinému týmu z regionu nikdy předtím – postoupit do další fáze mezinárodního turnaje. A navíc se jim druhé místo podařilo ve velikém stylu, když v rozhodující hře skupiny A proti Unicorns of Love midař Chazz nečekaně vytáhl Zeda, který z profesionální mety téměř zcela vymizel.

Zajímavější je tento pick i proto, že jej Pentanet.GG vůbec netrénovali. Chazz ovšem předvedl možná nejlepší výkon turnaje a se skóre 6/1/10 poslal svůj tým na Rumble Stage. Nenápadná australská parta tak může zaslouženě slavit a bude zajímavé sledovat, jak si organizace s jedním z nejmenších rozpočtů turnaje povede proti těm nejlepším z nejlepších.



Evropané a zejména Češi nejvíce sledovali skupinu B. V ní se totiž představili vítězové LEC MAD Lions, za které nastupuje duo Carzzy a Humanod. Zástupci z Evropy bývají jedním z favoritů na zisk celkové trofeje a cokoliv méně než postup by bylo zklamáním. Lvi ovšem naplnili prognózy expertů i fanoušků a svou skupinu ovládli se ztrátou jediné hry, jedinými přemožiteli se stali Istanbul Wildcats. MAD Lions po celou dobu skupin předváděli svou zábavnou hru, což dosvědčuje i počet killů českého ADC. Pokud nevezmeme v potaz RNG a jejich dva zápasy navíc, které odehráli kvůli absenci vietnamských Unified, je Carzzy celkově první s počtem 41. Jen tak dál!

Skupinu C šlo označit za skupinu smrti, protože se ní v setkali úřadující mistři světa Damwon Gaming, výherci LCS Cloud9, japonští šampióni DetonatioN FocusMe a zástupci z Jižní Ameriky Infinity Esports. Před posledním hracím dnem byl navíc stále každý tým ve hře o postup kvůli vyrovnanému skóre a daly se očekávat napjaté souboje. Ty také přišly, vítězi dne se stali Cloud9, kteří ovládli všechny tři své hry a zajistili si postup mezi nejlepší šestku. Podařilo se jim přehrát jak dominantní Korejce, tak i v přímém zápase o postup DenonatioN FocusMe. Před začátkem MSI midlaner Perkz oznámil, že chce obhájit svou trofej a první důležitý krok při cestě za vítězstvím udělal.
Týmy nyní mají čas na trénink až do pátku 14. května, kdy se rozehraje další fáze turnaje nazvaná Rumble Stage. Ta potrvá čtyři dny a všechny organizace spolu odehrají dvě utkání systémem BO1. Do poslední fáze postupuje top čtyřka, poslední dva týmy odcestují z Islandu domů. Finálové série BO5 se odehrají mezi 21. až 23. květnem.
 

Výsledky skupin:

Skupina A
  1. Royal Never Give Up (8-0)
  2. Pentanet.GG (3-6)
  3. Unicorns of Love (2-7)
  4. *Vietnamský tým Unified se nemohl zúčastnit.
Skupina B
  1. MAD Lions (5-1)
  2. PSG Talon (4-2)
  3. paiN Gaming (2-4)
  4. fastPay Wildcats (1-5)
Skupina C
  1. DWG KIA (5-1)
  2. Cloud9 (4-2)
  3. DetonatioN FocusMe (2-4)
  4. Infinity Esports (1-5)

Zdroj úvodní fotografie: LoL Esports on Twitter
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.