CS:GO

Na milionový turnaj do Saudské Arábie jsou pozvaní také STYKO s Apeks. Uvidíme další CZ/SK zástupce?

Na milionový turnaj do Saudské Arábie jsou pozvaní také STYKO s Apeks. Uvidíme další CZ/SK zástupce?
5. 6. 2023
  |  

Už od 16. do 20. srpna 2023 se bude ve městě Riyadh v Saudské Arábii rozdávat 1 milion dolarů mezi 16 účastníků. Kromě pozvánek je možná účast i na základě kvalifikace. Mezi posledními pozvanými jsou Apeks a GamerLegion. Co další domácí zástupci?

List účastníků CS:GO turnaje v rámci festivalu Gamers8 pořádaného saudsko-arabskou esportovou asociací se plní. Mezi posledními, kteří obdrželi pozvánku na jeden z prvních turnajů po letní přestávce, jsou také Apeks se slovenským hráčem Martinem "STYKO" Stykem a GamerLegion. 

Už dříve obdržely pozvánku celk Vitality, Heroic, FaZe, NAVI nebo Cloud9. Nechybí tak celá TOP 5 portálu HLTV. respektive díky posledním pozvánkám nechybí ani celá TOP 9. Pozvánku dostaly také ENCE, vítěz posledního IEM Dallas 2023, Virtus.pro nebo Falcons. 

Ze severoamerické kvalifikace si vybojovali postup hráči týmu MIBR a z Evropy fnatic. Jeden slot je však v Evropě stále otevřen pro kvalifikaci v polovině měsíce. Půjde tak o další příležitost, jak se na turnaj s dotací $1,000,000 dostat. 

V první otevřené evropské kvalifikaci skončili za fnatic týmy jako Astralis, 500, Movistar Riders nebo Anonymo. Nejlepší z řad domácích byli SINNERS na 9. - 16. místě.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.