League of Legends

Na čínském Demacia Cupu překvapili Rare Atom, EDG propadli

Na čínském Demacia Cupu překvapili Rare Atom, EDG propadli
30. 12. 2023
  |  

Čínský mezisezónní turnaj nejlepších celků LPL, LDL a univerzitních soutěží za sebou má skupinovou fázi, ze které vzešla čtveřice postupujících.

Tato čtveřice ve skupinách úspěšných týmů bude mít možnost prověřit své schopnosti proti domácí špičce, která už čeká ve čtvrtfinále. Ve formátu turnaje byli totiž Weibo Gaming, BLG, LNG a JDG nasazeni až v nejlepší osmičce.

Skupina A Demacia Cupu | Zdroj: Leaguepedia
Největší překvapení přinesla skupina A, ve které zcela propadli EDG. Organizace selhala v přípravě proti celkům, které nechala v roce 2023 v LPL za sebou a skončila bez jediného vítězství. WSG byli před startem diskvalifikováni.

Pozitivně pak překvapili Rare Atom, kteří si ve skupině C poradili s Invictus Gaming, FunPlus Phoenix, MAX a Huya BUG. Ze skupiny D dle očekávání postoupili Top Esports, ze skupiny B pak favorizovaní Royal Never Give Up.

Playoff Demacia Cupu | Zdroj: Leaguepedia
Ve čtvrtfinále budou týmy z top 4 platit za favority, jejich neúspěch by byl velkým překvapením. Nejzajímavějším duelem by měl být střet jedničky JDG s ambiciozními Top Esports. Potenciálně nejvyrovnanější by pak měl být duel RNG s BLG.


Zdroj úvodní fotografie: LPL

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč