CS:GO

Muž z pozadí G2 stoupá do popředí. Swani by měl pokračovat jako trenér

Muž z pozadí G2 stoupá do popředí. Swani by měl pokračovat jako trenér
21. 1. 2023
  |  

Za G2 Esports opět stojí nová tvář, respektive v tomto případě spíše staronová. Jan "Swani" Müller totiž po úspěchu na BLAST Premier: World Final 2022 zůstal na lavičce a podle slov jeho svěřenců to vypadá, že by měl zůstat nadále.

Německý trenér a analytik Jan "Swani" Müller působí v organizaci G2 Esports od srpna 2019, kdy nastoupil do role analytika u CS:GO týmu. Předtím ještě působil na obdobných pozicích v Team Liquid, SK Gaming, MBR nebo NRG a FURIA.

Postupně už na přelomu roku 2021 a 2022 přebral v G2 Esports roli dočasného trenéra, ale nezůstal v ní trvale. Nyní to ovšem vypadá, že by právě na toto mohlo dojít. Už jen proto, že se týmu povedl závěr roku, zejména pak BLAST Premier: World Final, kde sedmadvacetiletý Němec tým vedl a daří se také nyní na startu roku 2023.

Otevřeně o situaci okolo trenéra v G2 Esports mluvil v rozhovoru pro HLTV.org srbský hráč hunter-: "Swani je naším stálým trenérem, jiné trenéry nehledáme. Zůstane a bude naším trenérem, protože, jak jsem řekl, v posledních třech nebo čtyřech případech jsme měnili téměř každou hráčskou přestávku. Teď jsme vyhráli v Abú Dhabí a po tom všem, co se nám stalo, po prohře v RMR, po ztrátě trenéra a manažera, jsme zůstali pohromadě. Během této doby jsme si nepřestali věřit a Swani byl celou dobu s námi jako velká součást. Minimálně prozatím není důvod ke změně, bude naším trenérem i do budoucna. Opravdu nechceme přibrat někoho, kdo by zničil atmosféru a chemii, kterou máme teď."

Podle všeho to vypadá, že si G2 Esports interně spoustu věcí vyjasnili a po konci Francouze Rémy "XTQZZZ" Quoniam došla s neustálými změnami na trenérské lavici trpělivost. G2 Esports aktuálně bojují v rámci BLAST Premier: Spring Groups 2023 a po úvodním zápase, kdy zvítězili 2:0 nad BIG, je bude čekat lepší z dvojice Natus Vincere / Ninjas in Pyjamas.

Zdroj úvodní fotografie: G2 Esports.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.