League of Legends

MSI 2022: G2 i EG jdou dále, skupinu ovládli RNG

MSI 2022: G2 i EG jdou dále, skupinu ovládli RNG
24. 5. 2022
  |  

Druhá fáze Rumble Stage je u konce. Postup si zajistila očekávaná čtyřka RNG, T1, G2 a EG.

Jak na horské dráze. Tak by se dal popsat vývoj druhé fáze turnaje MSI, kde se utkala šestice nejlepších. Po hvězdném úvodu G2 a 4 výhrách v řadě se pomalu trofej předávala do rukou Evropanů, zejména po neskutečných skalpech T1 a RNG.

Caps a spol. natáhli svou sérii výher, pokud počítáme i LEC, na 24 zápasů. Jenomže nic netrvá věčně a aura velmi silného týmu se rychla rozpadla, protože naopak přišlo pět porážek v řadě. Padli postupně se všemi týmy, včetně nejslabších Saigon Buffalo. Ovšem i přes sebevětší krizi evropský tým porazi ten severoamerický a v posledním klání skupiny G2 opět přehráli Evil Geniuses - již pošesté na turnaji.

LCS šampion si i tak zaslouží chválu. Jejich forma roste nahoru a díky výborným výkonům proti PSG Talon i nečekané výhře proti T1 si zajistili postup do další fáze také. To se naposledy týmu z jejich regionu povedlo v roce 2019, kdy Team Liquid dokráčeli až do finále, kde padli s nikým jiným než právě G2.

Prvenství ve skupině získávají RNG. Čínský tým předváděl konzistentně nejlepší výkony a z 10 zápasů ztratil pouze dvakrát - s G2 a T1. Do play-off tak budou mít možnost volby a je pouze na nich, zda v semifinále chtějí hrát s G2 či EG. Podle předpokladů si LPL tým vybere druhou jmenovanou organizaci.

Tím by proti sobě poslal G2 a T1, což by přineslo pikantní rematch z roku 2019, kdy Evropané ukončili působení Korejců na MSI. Právě i na tento duel Faker vzpomínal a říkal, že by rád tři roky starý duel pomstil. Nyní k tomu bude mít ideální příležitost.

T1 stále patří mezi hlavní favority, ale ukázalo se, že až tak dominantní nejsou. Na Rumble Stage padli celkem třikrát, což možná nikdo neočekával. Otázkou je, zda jim zkrátka nesedí soupeři, meta nebo se stále srovnávají s pingem 35ms - na jejich poměry velká odezva.

Konkrétní rozlosování a program play-off by měl být znám kolem 16:00.

Výsledky Rumble Stage:

1. RNG – 8 bodů
2. T1 – 7 bodů
3. G2 Esports  –  5 bodů
4. Evil Geniuses – 5 bodů
5. PSG Talon – 3 body
6. Saigon Buffalo – 3 body


Zdroj úvodní fotografie: LoL Esports

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.