CS2

MOUZ v Austrálii pokračují ve spanilé jízdě, zvládnou na výkony navázat i v play-off?

MOUZ v Austrálii pokračují ve spanilé jízdě, zvládnou na výkony navázat i v play-off?
19. 10. 2023
  |  

Po triumfu na ESL Pro Seague S18 se v australském Sydney německý gigant musí vypořádat s absencí sedmnáctiletého Fina Jimpphata, místo kterého do turnaje nastupuje další odchovanec MOUZ NXT, Belgičan Nexius. Na formě MOUZ se to ale očividně výrazně nepodepsalo, svěřenci sycrona na jižní polokouli neprohráli jediný zápas a ze skupiny A postoupili rovnou do semifinále.

Cesta MOUZ turnajem započala jednoznačným výsledkem 13:2 proti domácím VERTEX na Infernu, v patnácti odehraných kolech se skóre 16:6 dominoval zejména Izraelec xertioN. Ze strany soupeře se nejvíc "dařilo" Liamovi "malta" Schembrimu, který zvládl usmrtit osm oponentů. I z tohoto hlediska tak byla dominance MOUZ jednoznačná.

Semifinále skupiny A nabídlo duel MOUZ s NatusVincere, na kterých se výsledkově podepsala absence s1mpla. První mapu, Mirage, zvládli hráči pod taktovkou IGL siuhyho 16:13, nejvíce se znovu dařilo xertioNovi s torzsim. Naopak Inferno, které si MOUZ do BO3 série pickli skončilo fiaskem. Devětadvaceti killy řídil demolici soupeře b1t. Rozhodující mapou utkání byl Ancient, na kterém kromě výborně odchallované T strany siuhy zapsal i jednadvacet zásahů a vyslal svůj tým do finále skupiny.

Poslední skupinový zápas přinesl MOUZ velmi neočekávaného soupeře, CIS sestavu BetBoom.Ta dala jasné signály o své kvalitě po skalpech Vitality a GamerLegion, proti sestavě frozena tomu nemělo být jinak. Hned první Mirage šla do dvojnásobného prodloužení, výsledkem 19:17 se ale vedení 1:0 ujal obhájce titulu EPL. Proti tomu se ale znovu obrátila druhá mapa, Ancient za stavu 13:7 mířil do kapes BetBoom a o přímou místenku do semifinále se celky musely porvat na Overpassu.Mapa v německém prostředí byla očividně nakloněna více právě německým MOUZ, kteří po vyhrané T straně završili utkání výsledkem 13:10. Obrovskou pochvalu si ale na sítích i přes vyrovnané výsledky vysloužil Nexius, který po problémech s dopravou Jimpphata na místo jeho pozici dokázal obstojně zastoupit.

A co ostatní účastníci vyřazovací části?

V prvním čtvrtfinále nastoupí ENCE proti FaZe. První zmíněný tým by měl být v úvodním duelu play-off jasným favoritem tohoto změření sil, ENCE na své cestě skupinou B padli až ve finále s G2, zatímco FaZe se do pokračování turnaje museli prokousat před Lower Bracket skupiny A. Obrovským plusem pro tým kolem karrigana je sice v CS2 dosavadní výkonnost snipera brokyho, zbytek týmu ale pokračuje v podzimním trápení. Právě lepší tým z této dvojice v semifinále vyzve výše zmiňované MOUZ.

Spodní část pavouka nabídne překvapivé měření sil mezi Complexity a BetBoom. Severoameričané potvrzují rostoucí tendenci výkonů, zatímco BetBoom ukazují, že se v nich předchozí organizace spletly. Právě výkony nafanyho týmu donutily jeho dlouholetého odpůrce Mauisnake na svém Twitteru zveřejnit omluvný dopis za jeho kritiku, jelikož nová sestava pod jeho vedením hraje velmi dobře. Bezesporu tomu pomohl i několikatýdenní bootcamp, který před startem turnaje BetBoom absolvovali. Jejich soupeř z Complexity se po příchodu EliGe zvednul psychicky i výkonnostně, důležití hráči sestavy plní své úkoly a organizace začíná sklízet ovoce. Ve skupině B tým pod vedením trenéra T .c  hned dvakrát zdolal Monte, po prohře s G2 následně překlenuji i nebezpečné Cloud9, kteří však znovu upadli do obodbí výkonností krize. Výherce druhého čtvrtfinále v druhém zápase vyzve nebezpečné G2 se statisticky nejlepším hráčem turnaje - m0NESYm.

Zdroj úvodní fotky: Twitter @ESLCS

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.