Mistry světa a konec, z DRX možná odejdou všichni šampioni

Mistry světa a konec, z DRX možná odejdou všichni šampioni
22. 11. 2022
  |  

Jízda za obhajobou titulu? Možná nikoliv. Vítězná parta z DRX je momentálně volnými hráči a jejich budoucnost je nejistá.

Neočekávaný triumf si nese svou daň. DRX na Worlds dokázali napsat jeden z nejpohádkovějších příběhů profesionálního League of Legends, jako nejnižší seed a tým z play-inu dokázali celý turnaj ovládnout a připsat si tak první trofej ve své historii. 

Díky tomu se přirozeně hráči dostanou do popředí zájmu. Toplaner Kingen a MVP finále předvedl jeden z nejlepších výkonů v poslední sérii vůbec, Zeka zase okouzlil celý svět svou dominancí i proti hvězdám typu Chovy či Faker. Co triumf logicky znamená? Nabídky z jiných týmů. 

Hráče DRX by rády získaly jiné organizace, jejich atraktivitu navíc umocňuje fakt, že všem vypršel kontrakt a jsou momentálně volnými hráči. Status “free agents” potvrdila samotná organizace, v dalším tweetu ovšem dodala, že zároveň se všemi jedná o možném budoucím pokračování. 

Udržet stávající roster bude pro management náročné. DRX patří k těm menším organizacím, rovnat se s kolosy typu T1 či bohatými organizacemi z LPL se možná jeví jako nereálný úkol. Všichni hráči si mohou finančně skokově polepšit, DRX pravděpodobně některé vysoké nabídky nebude schopné dorovnat.

Vítězná parta se tak možná po jednom roce rozpustí, zatím není jisté, zda hráči zamíří někam jinam či si společně dají v barvách DRX ještě minimálně jeden rok.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.