League of Legends

Misfits zřejmě opustí LEC, chtějí prodat svůj slot v lize. Šance pro Karmine Corp?

Misfits zřejmě opustí LEC, chtějí prodat svůj slot v lize. Šance pro Karmine Corp?
26. 7. 2022
  |  

Konec jedné éry? Organizace Misfits by podle všeho měla ukončit svou aktivitu v největší evropské lize LEC, údajně se snaží prodat svůj slot.

Pokud je to pravda, soutěž přijde o jeden z tradičních týmů. Misfits v lize působí od roku 2017 a pamatuje i časy, kdy byl oficiální název EU LCS. Prodejní cena by se měla pohybovat mezi $45 až $50 miliony dolary, v přepočtu cca 1,2 miliardy korun. Oficiální důvod možného exitu není zatím známý.

Misfits za šestileté působení v lize ani jednou nezískali trofej, nejblíže byli v roce 2017, kdy skončili druzí, ale na dobře hrající G2 nestačili. Hned o pár měsíců později zvládli dostat legendární SKT až do pátého zápasu. Sestavě, kde působil například Hans Sama či Alphari, se tehdy jen těsně nepovedlo připravit největší upset mezinárodního LoLka v tehdejší historii.

Od té doby se ve finále LEC ani na Worlds nepředstavila organizace ani jednou, zaujala spíše pozici lehce podprůměrného týmu, který se občas dostal do play-off. Barvy Misfits hájil i support Denyk, který tak v možná končíčím týmu zanechal i českou stopu. Také není jisté, zda Misfits v League of Legends končí celkově, nebo budou aktivní alespoň v LFL, kde mají academy tým.

A kdo místo nich? Logicky se nabízí francoužší giganti Karmine Corp, ale ředitel týmu Xaxier Oswald na Twitteru spíše naznačil, že o nákup slotu neusilují. Dominantní LFL tým přitom dlouho říká, že by rád do LEC v blízké budoucnosti vstoupil, hovořilo se ale spíše o expanzi soutěže, kam se chtějí přihlásit. 

Stejně tak možnost nákupu slotu podle novináře LEC Wooloo odmítli také Španělé KOI, kde figuruje fotbalový obránce Barcelony Gerard Piqué. I oni od svého vzniku proklamují, že by rádi v LEC někdy působili.

Jako možnou variantou se skloňují další Španělé, a to Team Heretics. Tato organizace momentálně působí ve španělské LVP Superlize , má sestavu také ve Valorantu či CS:GO. Jedná se ale pouze o spekulaci, samotný tým tuto zprávu nepotvrdil.

Pokud deal skutečně projde, stanou se Misfits druhým celkem, který prodává svůj LEC slot. Tím prvním byla esport divize fotbalového klubu Schalke 04, která tímto „zalepila“ díru v rozpočtu po sestupu z Bundesligy. Tehdejší částka se pohybovala kolem €30 milionů.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.