League of Legends

Misfits LEC roster je na světě, součástí týmu je slovenské ADC Neon

Misfits LEC roster je na světě, součástí týmu je slovenské ADC Neon
23. 12. 2021
  |  

Těsně před Vánoci zveřejnil svůj nový LEC roster také Misfits. Organizace udělala změny na třech pozicích, jednou z nich je také akvizice slovenského ADC Neona.

Bývalý hráč eSuby či eXtatusu jde do Misfits znovu po dvou letech, v minulosti se ovšem do prvního týmu neprosadil a nastupoval především za akademii ve francouzské LFL. Poslední rok a půl talentovaný Slovák sbíral zkušenosti v Schalke04, organizace s fotbalovými kořeny ovšem byla kvůli finančním důvodům prodat své místo v LEC. I to je jeden z faktorů, proč tým skončil na posledním místě tabulky.

Bylo jisté, že si všichni hráči budou muset hledat nové angažmá. O služby Neona se nakonec přihlásili Misfits, kteří postavili nejmladší roster v celé LEC. Průměrný věk sestavy je 20,6 let, slovenské ADC je druhým nejstarším hráčem v sestavě po Korejcovi HiRitovi. Ten v Misfits společně i s midlanerem Vetheo působí od loňského prosince a zůstává v něm i pro následující sezónu.

Z druhého týmu Misfits je na pozici junglera povýšen Polák Shlatan. Má před sebou těžký úkol nahradit RazorK, který patřil mezi nejzajímavější prospekty na své pozici a proto ho z kontraktu vykoupili Fnatic. Pro Shlatana to bude premiéra v LEC, ovšem v těžké francouzské lize za sebou má skvělé výsledky – v letním splitu ovládli celý split, kdy ve finále porazili Karmine Corp.  

Background z LFL má také support Mersa. Řecký hráč půlroku působil v GamersOrigin, s týmem se ovšem neprobojoval ani do play-off. Společně s Neonem vytvoří dvojku na botu.

Roster:

Toplane: HiRit
Jungle: Shlatan
​​​​​​Mid: Vetheo
ADC: Neon
Support: Mersa
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.