CS:GO

Mise: Záchrana. Kdo stojí SINNERS v cestě za udržením se v ESL Challenger League?

Mise: Záchrana. Kdo stojí SINNERS v cestě za udržením se v ESL Challenger League?
16. 12. 2022
  |  

Klíčový turnaj roku přichází dost možná v nejméně vhodný moment v období, kdy se nehrají další oficiální turnaje. SINNERS se však se situací musí popasovat, pokud chtějí působit i v roce 2023 v ESL Challenger League. Kdo stojí v cestě za záchranou?

SINNERS a dalších 6 účastníků ESL Challenger League Season 42 nedokázalo uspět v double-elimination bracketu hlavní části a propadlo se do baráže. Do ní se přidá jeden pozvaný celek a také 8 dalších účastníků ESEA Advanced. TOP 2 ligy, kterou hráli i například hráči Dynamo Eclot nebo Cryptova a Entropiq Prague, přitom míří rovnou do prestižní evropské soutěže.

S kým se SINNERS utkají v úvodním kole UB?

Včerejší závěr ESEA Advanced přinesl také rozlosování prvního kola baráže ESL Challenger League. Na SINNERS budou dnes od 19:00 čekat hráči kazašského celku AVANGAR. Navíc na portále HLTV při zápase stále figuruje David "forsyy" Bílý, nikoliv staronově příchozí Tomáš "oskar" Šťastný, což může být značnou nevýhodou. Stejně tak je patrně stále zraněný Jindřich "ZEDKO" Chyba, za něhož by měl opět naskočit Tomáš "tomkeejs" Tomka.

Kromě SINNERS v baráži ESL Challenger League najdeme také jmenovitě švédské legendy jako flusha nebo JW hrající za tým EYEBALLERS, který postoupil z ESEA Advanced nebo francouzští hráči Team Falcons či ruský tým EPG Family, za něž bude hrát NickelBack & Krad, tedy dvojice bývalých hráčů Entropiq. 

Zároveň uvidíme (bez baráže) v ESL Challenger League také Apeks, kteří včele s Martinem "STYKO" Stykem porazili Monte a zajistili si triumf v ESEA Advanced Season 43 ($7,000).

Formát

Baráž prestižní evropské soutěže se odehraje ve formátu “play-off” tedy Double-elimination Bracket, ze kterého nevzejde ultimátní vítěz, ale čtveřice postupujících, kterou uvidíme v ESL Challenger League i v dalším roce. Všechny duely se přitom odehrají dílčím formátem BO3.  

Zápasy prvního kola baráže ESL Challenger League začínají už dnes večer od 19:00, první postupující budeme znát pak o 24 hodin později, další až v pondělí večer, kdy skončí závěrečné kolo Lower Bracket. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.