League of Legends

Miliardový turnaj v Saúdské Arábii nově zahrne i League of Legends

Miliardový turnaj v Saúdské Arábii nově zahrne i League of Legends
4. 1. 2024
  |  

Esport World Cup, který v Saúdské Arábii navazuje na turnaj Gamers8, v tomto roce nově nabídne i turnaj nejlepších světových týmů v League of Legends, posvěcený Riot Games.

Riot ho ale přímo pořádat nebude, což se děje u velkého turnaje s účastí profesionálních týmů poprvé od roku 2017, kdy bylo League of Legends součástí finále Intel Extrem Masters v polských Katowicích.

Celý turnaj začne na konci června, League of Legends proběhne podle neoficiálních informací na začátku července. Ligoví pořadatelé byli od Riot Games informování, aby v tento termín vyčistili herní termíny.

 


Formát turnaje naznačuje, že půjde o klání podobné druhému nejprestižnějšímu mezinárodnímu turnaji MSI. Z největších regionů by totiž na turnaj měly vyrazit dva týmy, místo by mělo být i pro celky z menších regionů.

Hlavním lákadlem bude určitě prizepool. Gamers8 nabízelo 45 milionů dolarů, tedy přibližně jednu miliardu korun. Turnaj je přímo podporovaný saúdskou vládou, dá se tak očekávat, že se odměna ještě nafoukne a pro LoL zbyde velká část.


Zdroj úvodní fotografie: Esport World Cup

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč