CS2

Matys se na Major nepodívá, s Fnatic neuspěl v poslední kvaldě

Matys se na Major nepodívá, s Fnatic neuspěl v poslední kvaldě
23. 2. 2024
  |  

Kvalifikace na PGL Major v Kodani pomalu míří ke konči. Zbývá jedno kvalifikační místo, o které bojoval i slovenský hráč.

 Značka Fnatic bude znovu chybět na Majoru. V Last Chance Qualifieru, který uzavírá rumunské RMR, šest celků hraje o poslední slot. Mezi účastníky byl právě i Matys, bývalý hráč Sampi. 

Ačkoliv Slovák předvedl na dvou mapách zajímavé výkony a byl nejlepším v rámci svého týmu, na postup to nestačilo. Fnatic padlo s GamerLegion 0-2 a jejich naděje na účast v Kodani tak končí.

Překvapivé vypadnutí je Astralis. Dánský tým pokračuje v nepříliš dobře formě a stejným výsledkem padl s 9 Pandas, 28. týmem žebříčku HLTV. Kdysi jasně nejlepší organizace světa bude chybět již potřetí na Majoru, což pro takto silnou značku je čím dál větší problém. Posledním týmem, který vypadl, jsou také BetBoom.

V osudí zůstává tak trojice celků GamerLegion, Guild Eagles a 9 Pandas. Poslední jmenovaný tým je již ve finále a čeká na svého soupeře. Někdo z těchto organizací tak v neděli bude slavit historický postup na první CS2 Major vůbec.

Doplní tam aktuálně nejlepší světové týmy jako FaZe, Vitality či boom letošního roku Spirit. Slovensko nutně ztrátu Matyse oplakávat nemusí, jelikož na turnaji nastoupí alespoň Frozen a také Styko, který se kvalifikoval s APEKS. PGL Major v Kodani se blíží každým dnem a již 17. března naplno vypukne. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.