HearthStone

Matty mezi světovou špičkou: Na Masters Tour se podívá do playoff!

Matty mezi světovou špičkou: Na Masters Tour se podívá do playoff!
14. 8. 2022
  |  

Po úspěchu Joža z poslední edice Masters Tour se znovu zástupce domácí scény podívá mezi absolutní světovou špičku. Matty si díky skvělým výkonům ve skupinové fázi zajistil postup do playoff v rámci Masters Tour Murder at Castle Nathria.

Mimo světový šampionát a dlouhodobou ligu Grandmasters je Masters Tour zdaleka nejprestižnějším seriálem esport scény ve hře Hearthstone. Česko-slovenským zástupcům se zde pravidelně daří získávat slušné finanční odměny a po velkém úspěchu na čtvrtém turnaji Vashj'ir se dočkáme domácího zástupce ve vyřazovací části i v rámci 5. zastávky letošní sezony s názvem Murder at Castle Nathria.

Matyáš "Matty" Kalužný ve skupině začal přímo skvěle, když během prvního dne nasbíral na své konto čtyři cenné výhry. I přes dvě porážky v rámci druhého hracího dne si zástupce eSuby dokázal zajistit dostatečně dobré skóre na to, aby z 15. místa proklouznul do šestnáctičlenného playoff. 
Pavouk vyřazovací fáze (Zdroj: Hearthstone)
Asi nejdůležitější krok udělal Matty v 6. kole, kdy v napínavém streamovaném zápase dokázal vyzrát na jihokorejského hráče MERO. Český zástupce přitom musel dvakrát dotahovat, ale nakonec si zajistil vítězství 3:2, které pro eSubáka znamenalo už šesté vítězství. 

Další zástupci česko-slovenské scény na Masters Tour Murder at Castle Nathria:
  • majsssster (Sazka.Inae) - 56. místo (5-3)
  • Norwis (Inside Games)  - 109. místo (5-3)
  • Jarla - 113. místo (5-3)
  • Benko (Gifted.uRage) - 130. místo (4-4)
  • JoŽo (Gravity) - 197. místo (4-4)
  • Pardub (Sazka.Inaequalis) - 214. místo (3-5)

V prvním kole playoff čeká Mattyho těžký soupeř Stone z Team WE, který díky bilanci 7-1 obsadil 2. místo základní části. Průběh swiss fáze je možné blíže prozkoumat na Battlefy turnaji samotného Masters Tour. Vybrané zápasy bude možné dnes sledovat na kanále Hearthstone od 16:15. 

Zdroj úvodní fotografie: playzone.cz

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka