Dota 2

Masivní úspěch české scény Dota 2: Supream^ podepsal s Alliance!

Masivní úspěch české scény Dota 2: Supream^ podepsal s Alliance!
19. 11. 2021
  |  

Jednadvacetiletý talent Ondřej "Supream^" Štarha se stal novým členem soupisky švédského týmu Alliance v Dotě 2. Legendární evropský tým, který v roce 2013 dokázal ovládnout tehdejší The International, se pro změny v týmu rozhodl poté, co letos nezažil příliš povedenou DPC sezonu.

Tým Alliance začal soutěžní rok velmi dobře. Jako prvnímu z týmů se mu podařilo kvalifikovat na první letošní velký turnaj, ONE Esports Major v Singapuru. Dokonce si okamžitě zajistil nasazené místo ve skupině. Situace na turnaji ale byla úplně jiná, než se předpokládalo.

Tehdejší soupiska ve složení Nikobaby, Limmp, s4, Handsken a fng se na turnaji umístila na třináctém místě, poté, co nedokázala zvítězit v jediném zápase ve skupině. Nejen že nebyla naplněna očekávání, tým Alliance také odešel kompletně s prázdnou.

Sezóna ale byla stále dlouhá, hráči Alliance se navíc dokázali na druhém letošním majoru v Kyjevě kvalifikovat do ještě lepší pozice a to nasazení rovnou do vyřazovacích bojů. Do Kyjeva si navíc tým přivezl nového kouče, vítěze TI5 a legendárního bývalého kapitána Evil Geniuses Petera "ppd" Dagera. Bohužel, stejná soupiska skoro stejný výsledek. Tým Alliance se umístil na děleném devátém až dvanáctém místě, opět si z prize poolu nic neodvezl a hráče mohl spasit jen nadcházející The International 10.



Umístění na 10. místě DPC sezony 2021 zařídilo týmu Alliance přímou pozvánku na nejprestižnější turnaj poslední dekády. Jenže výsledek se znovu nedostavil, a i když si konečně tým mohl připsat za dělené 9. - 12. místo peníze z prize poolu, bylo jasné, že tady bude následovat změna.

A ta se dostavila vskutku radikální. Tým Alliance nahradil rovnou tři hráče na soupisce, z původní sestavy zbyl pouze Nikobaby a Handsken, který se ujme role kapitána. Nejdůležitější zprávou pro české fanoušky je, že pozici midaře bude v týmu pro následující DPC sezonu zastávat Ondřej "Supream^" Štarha.

Supream^ patří k legendární pětce týmu Hippomaniacs, která sama klepala na brány The International 2019 a jejíž další člen, Jonáš "SabeRLight-" Volek již dříve doplnil na pozici offlanera severoamerický tým Undying a podíval se s ním na The International 10. Supream^ v letošní DPC sezoně bojoval za tým Chicken Fighters, který se neúspěšně pokoušel probojovat letošní kvalifikací na The International 10.

Po dlouhém čekání se tak může stát, že Česká republika bude mít na příštím The International rovnou dvě zastoupení. Gratulujeme Supreamovi a přejeme hodně štěstí!

Soupiska Alliance:

  • Nikolay "Nikobaby" Nikolov
  • Ondřej "Supream^" Štarha
  • Rodrigo "Leslao" Santos
  • Adam "Aramis" Moroz
  • Simon "Handsken" Haag

Zdroj úvodní fotografie: thealliance.gg

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.