CS:GO

Máme 90 % zaměstnanců na Ukrajině a zemi neopustí, zní z NAVI. Co bude s tradiční organizací nyní?

Máme 90 % zaměstnanců na Ukrajině a zemi neopustí, zní z NAVI. Co bude s tradiční organizací nyní?
11. 3. 2022
  |  

Organizace Natus Vincere byla založená v roce 2009 v hlavním městě Ukrajiny. Dnes se právě toto místo brání ruské agresi a invazi. Vedení a management se rozhodlo během pátečního odpoledne vydat prohlášení o aktuální situaci.

S obsáhlým vyjádření na sociálních sítích přišlo v pátek odpoledne vedení organizace Natus Vincere. Ta byla založena před více než 12 lety v hlavním městě Ukrajiny, které nyní čelí velkému obléhání, a stejně jako zbytek země také ruské invazi. 

V Kyjevě, respektive na zbytku uzemí Ukrajiny, se nachází praticky celá organizace, respektive její zaměstnanci. Ty jsou nyní dle slov z prohlášení připraveni bránit svá města, pomáhat jako dobrovolníci a starat se o své nejbližší. Jsou zkrátka chvíle, kdy jde esport a vše okolo stranou.
Jedna ze tří částí vyjádření organizace NAVI | Zdroj: Twitter @natusvicnere
Organizace také děkuje všem svým aprtnerům, kteří aktuálně pomáhají nejen finančně, ale také poskytly nabídky na možnou asistenci při relokaci zaměstnanců a zázemí. Zároveň patří poděkování od NAVI také partnerským organizátorům z ESL a BLASTu, stejně jako esportovým klubům, které Ukrajině pomáhají.

NAVI se vyjádřili v závěrečné části prohlášení také k budoucnosti. V ní by chtěli zrevidovat svoji personální politiku, přičemž se to může dotknout i samotných týmů. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.