League of Legends

MAD Lions ve formě, Patrik se do play-off LEC zase nepodívá

MAD Lions ve formě, Patrik se do play-off LEC zase nepodívá
2. 8. 2021
  |  

Po uplynulém super-víkendu máme za sebou základní část nejvyšší evropské LoL soutěže, LEC. Po letním splitu plném překvapení a zvratů známe šestici nejsilnějších týmů, která postoupí do play-off, kde bude bojovat o účast na Worlds 2021!

Patrikovy naděje na play-off skončily

Bohužel, tým EXCEL je prokletý a zatím se nikdy do play-off LEC nepodíval. České AD carry, Patrik "Patrik" Jírů sice byl skutečnou oporou týmu a občas si jako správné carry naložil na záda celý tým, ale na postup to bylo málo.

EXCEL pospolu při prohrách i vítězství; zdroj: flickr.com/photos/lolesports

EXCEL čekal extrémně náročný program na super-víkend - Rogue, Astralis a G2 Esports. Prohra proti prvním Rogue se tak nějak očekávala, Astralis ale dostali nálož a vše tak záviselo na zápase s G2. Pokud by EXCEL vyhráli, šli by do tie-breaku s Team Vitality. Bohužel G2 najeli v posledních týdnech na neskutečnou formu a o víkendu vyhráli všechny 3 zápasy (Schalke 04, MAD Lions, EXCEL).
 
Patrik tak bohužel bude sledovat play-off a Worlds jen od PC z domů. Naštěstí to není jediný český zástupce v LEC.
 

MAD Lions zase na vrcholu sil?

Česká dvojice Marek "Humanoid" Brázda (mid lane) a Matyáš "Carzzy" Orság (AD carry) se vrací do formy! Během nabitého víkendu porazili úřadující šampioni ligy Fnatic i Misfits Gaming a prohráli pouze s G2 Esports. Obrovskou zásluhu na výhrách lvů měli především Carzzy, který předvedl MVP výkon v obou vyhraných zápasech, a také top laner Armut, který, zdá se, přestal dělat tolik nevynucených chyb jako na začátku splitu.

Pohled, na který jsme si letos hodně zvykli :) zdroj: flickr.com/photos/lolesports
 
MAD Lions tak s celkovým skóre 12-6 obsadili 3. místo na konci regulérního splitu. Stejné skóre mají i G2 Esports a Misfits Gaming, ale kvůli vzájemným zápasům skončili druzí G2, třetí MAD a čtvrtí Misfits.
 
Vypadá to, že MAD Lions konečně našli formu, se kterou vyhráli jarní split a skvěle reprezentovali i na mezinárodním turnaji MSI 2021. Pokusí se zabojovat o titul a své prvenstí z jara budou chtít obhájit. Šanci rozhodně mají, ale na TOP spot budeme potřebovat ještě trochu přesvědčit.
 

Bitva o titul!

Play-off LEC začne za necelé 2 týdny (pátek 13. 8.) a podrobnější analýze jednotlivých týmů, formátů i šancím na postup na Worlds se budeme věnovat v samostatných článcích, ale dost možná tušíme, kdo se potká ve finále.
 

Aktuálně nejděsivější soupeř v LEC; zdroj: flickr.com/photos/lolesports
 
Rogue si finále zahráli už na jaře, kde proti české dvojici prohráli. Ale v letním splitu zatím Rogue předvádí fenomenálně čistou hru prakticky bez jediné taktické chyby. Na druhé straně G2 Esports už jsou zpátky. Kdysi nejsilnější tým Evropy, který hrál (a většinou vyhrál) každé LEC finále, předvedl i nejlepší evropské výsledky na Worlds, se v letošním splitu dost hledal. Bylo to možná i tím, že do USA odešel kapitán týmu Perkz, a udělal místo pro největší hvězdu Evropy, AD carry hráče - Rekklese. Sám Rekkles v rozhovorech potvrdil, že tým se dlouho sehrával, ale že teď jsou online a nic jiného než výhra nepřipadá v úvahu.
 
Hráči Rogue aktuálně působí nejsilněji z Evropy, ale jestli půjdou výkony G2 nahoru jako v posledních týdnech, tak uvidíme právě tyto dva týmy ve finále a to bude absolutní vrchol evropského LoLka. A nebo MAD Lions vytáhnou své crazy plays a uvidíme překvapení jako v jarním splitu!
 

Finální pořadí týmu na konci základní části:

  1. Rogue (13-5)
  2. G2 Esports (12-6)
  3. MAD Lions (12-6)
  4. Misfits Gaming (12-6)
  5. Fnatic (11-7)
  6. Team Vitality (8-10)
  7. Astralis (7-11)
  8. EXCEL (7-11)
  9. SK Gaming (5-13)
  10. Schalke 04 (3-15)
Zdroj náhledové fotografie: flickr.com/photos/lolesports
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.