League of Legends

MAD Lions přehráli SK Gaming a postupují do top trojky LEC

MAD Lions přehráli SK Gaming a postupují do top trojky LEC
24. 2. 2023
  |  

LEC play-off pokračuje zápasy v Loser’s Bracketu. Jako první na sebe narazili MAD Lions a SK Gaming, postup si v nejdelší možné sérii nakonec uhráli Zlatí lvi.

Jako na houpačce. Momentum v BO5 sérii se přesouvalo z jednoho týmu na druhý, nikdo nedokázal vyhrát dvě utkání v řadě. Během večera šli do vedení dvakrát MAD Lions, soupeř se sice dvakrát zmohl na srovnání, ale v pátém utkání potřebnou výhru nezískal. SK Gaming předvedli dobrou sérii, na postup to ovšem tentokrát nestačilo.

Stálící výher byl toplaner Chasy, zejména v posledním zápase byl jeho Jayce k nezastavení. Na třetí utkání bude s radostí vzpomínat Carzzy, který ukázal nejlepší výkon možná celého splitu. Na Dravenovi si připsal přes 10 killů a podařilo se mu dobrou early game proměnit v naprostý stomp. Pochválit se musí i Hylissang, ten zase dal vzpomenout na své výkony z dřívějška a zejména na engage champech byl velmi platný - po dlouhé době byl k vidění například Rell.

MAD Lions postupují do top trojky a proti KOI si zahrají o možnost projít až do finále. Tam naposledy byli v roce 2021, kdy celou LEC dokonce dvakrát vyhráli. Utkání je na programu v sobotu 25. února od 18:00, mnoho času na odpočinku tedy roster nemá. Po krátké oslavě musí zpět do práce a začít se připravovat na obhájce titulu, který v play-off je ve výborné formě.

MAD Lions – SK Gaming 3:2