League of Legends

MAD Lions porazili Excel a postupují na Worlds, Patrik bude mít druhou šanci

MAD Lions porazili Excel a postupují na Worlds, Patrik bude mít druhou šanci
19. 8. 2023
  |  

V první bo5 sérii LEC Season Finals MAD Lions s jistotou porazili EXCEL a postupují na světový šampionát. Pro EXCEL turnaj nekončí, k postupu na Worlds dostanou ještě jednu šanci.

MAD do série vstoupili s jistotou, v první hře dokázali zatlačit na bot EXCEL a Patrikova Kalista pak na hru prakticky neměla vliv. Poslední zápasy přitom naznačovaly, že by momentálně lepší formu měli mít právě XL. Pro MAD tak šlo o skvělý start.

Nabrané momentum a jistota se nejvíce projevili ve druhé mapě. Ta pro EXCEL dopadla psychicky zdrcujícím způsobem, když vedli už o 7 tisíc goldů, měli k dispozici Barona a klepali na bázi MAD. Ti ale hru díky skvěle hrajícímu Carzzymu na Sivir otočili a od 30. minuty vyhráli každý fight.

LEC Season Finals | Zdroj: Leaguepedia

Třetí mapa byla pod kontrolou MAD od začátku do konce, EXCEL nedokázali odpovídat či držet tempo a španělská organizace tak míří na světový šampionát. Z jakého seedu a jak daleko to to dotáhnou v LEC Season Finals napoví další dny, turnaj vrcholí 10. září v Montpelier. Excel dostanou šanci na reparát proti Fnatic.


Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč