League of Legends

MAD Lions jsou znovu šampiony LEC, ve finále obrátili sérii s BDS

MAD Lions jsou znovu šampiony LEC, ve finále obrátili sérii s BDS
23. 4. 2023
  |  

Jarní split LEC je u konce, vítězem se stávají MAD Lions, kteří úspěšně dokončili run lower bracketem play-off. Ve finále reverse sweepnuli BDS 3:2.

Po dvou letech znovu trofej! MAD Lions naposledy ovládli LEC v roce 2021, nyní se opět zapisují do historie a berou zlato. BDS sice směřovalo za triumfem, ale vedení 2:0 nedokázali proměnit ve výhru. Od třetí hry převzali otěže Zlatí lvi a zbytek série naprosto dominovali. Poslední rozhodující zápas byl jedním z největších stompů ve finále v historii.

Po nepovedeném začátku splitu je celkové vítězství velkým překvapením, ale úspěch je rozhodně zasloužený. Tým prošel velkým vývojem a dokázal za pochodu opravit své nedostatky, individuální výkony šly také nahoru. Kritizovaný Carzzy za sebou v play-off nechal hráče jako Hans Sama, Upset či Crownie.

MAD Lions do top osmičky postoupili jenom těsně díky tiebreakeru, v play-off je skoro vyřadili Fnatic, ale odkrytý Nexus nedokázali zničit. Právě tento moment možná hráče nakopnul a srovnal, protože od té doby za sebou nechali všechny nejlepší týmy jarního splitu.

Kromě titulu se MAD Lions také kvalifikovali na MSI, které se koná již v květnu v Londýně. Po dvou letech se tak na tuto mezinárodní akci podívají, reprezentovat Evropu budou společně s G2.

Úspěch je to i pro Carzzyho, který získává svůj třetí LEC titul a v pomyslné tabulce českých hráčů se osamostatňuje na čele. Tehdejší dvě zlaté získal s Humanoidem, ale ten od té doby další trofej do sbírky nepřidal.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.