League of Legends

MAD Lions jsou ve finále LEC! Favorizované KOI porazili 3:1

MAD Lions jsou ve finále LEC! Favorizované KOI porazili 3:1
25. 2. 2023
  |  

Fantazie! MAD Lions potvrdili rostoucí formu a v semifinále přehráli KOI 3:1, čímž si zajistili postup do finále. O šampiona LEC Winter splitu si zahrají proti G2.

Po dvou letech znovu o trofej! Zlatí lvi se dokázali skvěle oklepat po nepovedeném minulém roce, kdy dvojnásobný mistr zůstal hluboce za očekáváním. Povedené změny během offseason, návrat Carzzyho či akvizice Chasyho se již nyní vyplácí, MAD Lions s obměněným rosterem postoupili znovu do top 2 LEC.

V semifinále předvedli velmi vyspělý výkon a porazili úřadující šampiony KOI 3:1. Zaslouženě tak dostanou šanci o titul se porvat s dalšími loňskými mistry, G2 totiž LEC ovládli na jaře. Nejúspěšnější historická organizace půjde do série méně rozehraná, protože na svého soupeře čeká už od pondělí.

Bude moci ovšem využít informace o herním stylu MAD Lions. Ti ukázali velkou variabilitu ve svých draftech, v posledních dvou sérií jim skvěle vycházel Gragas, kterého skvěle zvládne zahrát Elyoya i Nisqy. Pozor is musí dát také na Chasyho, pravděpodobně nejlepší hráč rosteru dosavadního play-offu. Rookie Korejec skvěle zvládá carry champy typu Irelia či více utility picky jako Sion.

O svůj třetí titul vůbec si zahraje i Carzzy, společně s Elyoyou jediný pamětník dvou posledních titulů. Pro Česko by to byl skvělý úspěch a ADC by se navíc osamostatnil na pomyslném žebříčku, protože obě dvě prvenství sdílí s bývalým spoluhráčem Humanoidem.

Finále je na programu již v neděli 26. února od 18:00, sledovat můžete tradičně na Twitch či YouTube kanále LEC nebo Hitpoint, kde je i český komentář.

MAD Lions - KOI 3:1

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.