League of Legends

MAD Lions jsou opět šampiony! Čeští hráči Carzzy a Humanoid mají další evropské zlato

MAD Lions jsou opět šampiony! Čeští hráči Carzzy a Humanoid mají další evropské zlato
29. 8. 2021
  |  

Pohádka MAD Lions pokračuje! Evropská organizace i s dvěma českými hráči Carzzym a Humanoidem si může vystavit další trofej ve vitríně. Tým navázal na jarní úspěch a svůj druhý titul v historii přidal i nyní v letním splitu.

Zdá se, že éra G2 Esports je u konce a přichází období lvů. MAD Lions po celý rok 2021 prokazují čím dál lepší výkonnost, která vygradovala ziskem dalšího LEC titulu. Organizace za celou dobu play-off ztratila pouze dvě mapy, a to na úvod proti G2 Esports a nyní až ve finále s Fnatic. MAD Lions v letošním roce navíc prohráli jedinou BO5 sérii proti Korejcům Damwon Gaming 2:3, se kterými se utkali na MSI.

Finále Summer Splitu LEC 2021

MAD Lions vs. Fnatic

  • Výsledek série - 3:1
    • 1. hra - MAD Lions WIN
    • 2. hra - Fnatic WIN
    • 3. hra - MAD Lions WIN
    • 4. hra - MAD Lions WIN

Na domácí scéně tento rok drží v play-off lvi neporazitelnost a zaslouženě slaví další trofej. Ve finále si hravě poradili s Fnatic 3:1. Slaví také české duo Carzzy a Humanoid, které se nyní stalo prvními Čechy s back-to-back tituly. Oba patří k tahounům týmu a stále více se posouvají do role top hráčů na svých pozicích.

Například midlaner se hned v prvním zápase blýsknul quadrakillem a za celou sérii měl nejvíce killů ze všech (28). Velkou pochvalu si zaslouží také toplaner Armut, pro kterého je to stále premiérový rok v LEC, ale adaptace proběhla více než hladce. Za 4 utkání pouze šestkrát umřel a jeho KDA 10.0 je jasně nejlepší. Carzzymu se zase povedlo mít vůbec největší Damage za minutu (816). Druhý v pořadí je Armut s 629.
Všem týmům z LEC, kterým se povedlo získat dva tituly v jednom roce, se stejný úspěch povedlo zopakovat i ten rok následující. MAD Lions k tomu mohou mít také solidně nakročeno, protože momentálně v Evropě není silnější tým. Nejprve je ale čeká mezinárodní akce v podobě Worlds, kam jako dvojnásobní šampióni pojedou s velkými ambicemi.

Je vidět, že oproti loňskému roku udělali lvi obrovský posun. Na posledním Worlds se nedokázali ani probojovat přes play-in fázi a základní skupiny jim tak unikli. Také veřejnost od nich jako od nejlepších zástupců z Evropy bude očekávat hodně. Pokud bude pohádka pokračovat, mohli by se stát vůbec prvním západním týmem od roku 2011, který Worlds vyhrál.

Velká gratulace MAD Lions a speciálně českému duu Carzzy a Humanoid, kteří ukazují, že i z naší země mohou vyjít hráči světové úrovně!

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.