League of Legends

LVP: České derby ve Španělsku, Random lehce přehrává Barcu a postupuje do finále

LVP: České derby ve Španělsku, Random lehce přehrává Barcu a postupuje do finále
24. 3. 2022
  |  

Semifinále španělské Superligy je tady. Cesty vyřazovací části proti sobě zavedly oba české borce Randoma a Dreedyho. Hladký postup slaví BISONS.

Vyrovnaná série? Nikoliv! BISONS předvedli další parádní výkony a zaslouženě postupují nejen do finále, ale také na EU Masters. Ve třech zápasech nedali Barce ani trochu šanci a jejich outscalovací compy vždy byly v late game k neporažení.

Dva zápasy byly v režii Seraphine, nejprve na ADC, poté na midu. Po jejím banu přišla volba na ADC Soraku, ale ani na ni nenašla Barca odpověď. BISONS tak ku překvapení bookmakerů opět hladce postupují a mohou se připravovat nejen na Fnatic TQ, ale také na EU Masters.

Pro BISONS je to navíc vůbec první sezóna v historii, ve které mohou dosáhnout až na tu nejvyšší metu. Jedná se také o premiérové play-off pro Randoma, ten potvrzuje výborný split a může navázat na vypadnuvšího Dreedyho, jenž titul LVP slavil touto dobou loni.

Gratulujeme Randomovi k postupu!


Sérii jsme sledovali živě:

1. Zápas: BISONS win

Tak to byl start do série! Velmi zábavný a vyrovnaný zápas, který chvílema byl nahoru dolů. Do vítězného konce to nakonec dotáhli BISONS, jejich comp byl postupem času neporazitelný v teamfightech. Seraphine na ADC zásobovala spoluhráče velkými štíty, na které Barca nenašla odpověď. Random jde do vedení!

2. Zápas: BISONS win

Outscaling is the name of game. BISONS připravili velmi scalovací draft, díky kterému naprosto ovládli lategame. Opět byla k vidění Seraphine, tentokrát však v rukou Randoma na midu. Ačkoliv Barca měla start, nemohla proti velkým štítům a nakrmenému Apheliosovi zkrátka nic. Výborné představení skvěle hrajících BISONS, jdeme do třetího zápasu.

3. Zápas: BISONS win

Bannutá Seraphine? Nevadí. BISONS mají v rukávu několik es a tentokrát soupeře překvapili Sorakou na ADC. Další scalovací comp, na který Barca těžko hledala odpověď. BISONS tak opět z role outsidera vyhrávají 3:0 a v premiérové sezóně postupují do finále. Velká gratulace!

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.