League of Legends

LVP: BISONS a Random postupují v play-off dále přes KOI

LVP: BISONS a Random postupují v play-off dále přes KOI
12. 8. 2022
  |  

Parádní zprávy! BISONS se ve druhém kole play-off podařilo postoupit do semifinále, kde na ně čekají Giants.

Úkol splněn! BISONS porazili organizaci Gerarda Piquého KOI ve druhém kole play-off 3:1. Nejenže postupují do semifinálové bitvy s Giants, ale také si zajistili účast na EU Masters. Tam v nejhorším případě půjdou do play-in fáze, pokud se probojují až do finále, mají garantovanou základní čast.

Série proti KOI byla v některých zápasech poměrně jednostranná, BISONS předvedli vyzrálou a čistou hru, která v minulosti nebývala vždy zvykem. Jejich netradiční picky často předváděly velké playe a utkání se vyznačovaly velkým počtem killů, ale například první a třetí hra ve vyhrané sérii proti KOI byla jednoznačně kontrolována. 

Random a spol. tentokrát volili spíše safe championy, jediné, co se trochu “vymyká” standardu byl Yasuo na ADC ve třetí hře. Je dobré vidět, že BISONS mají i další zbraně v arsenálu, díky čemuž jsou opět o něco méně čitelní. Nejenže umí vytáhnout překvapení, dokáží soupeře přehrát i v "tradiční" hře.

Replay si pak zaslouží zejména čtvrtá hra. Ještě ve 27. minutě měli KOI lead přes 8 tisíc goldů, aby o 13 minut později nakonec prohráli. Velká otočka v podání BISONS, která rozhodla o postupu dále.

Giants rozhodně nebudou lehký soupeř, mistr základní části ve svém rosteru má například Jizukeho nebo Advienna, veterány z LCS, resp. LEC. V úvodním kole ovšem dostali velký stomp od Heretics 3:0, a své finále si musí teprve vybojovat.

Semifinále je na programu v pondělí 15. srpna od 18:00.

 



Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.