League of Legends

LS končí v Cloud9! Kouč byl nečekaně vyhozen 4 hodiny před zápasem

LS končí v Cloud9! Kouč byl nečekaně vyhozen 4 hodiny před zápasem
20. 2. 2022
  |  

Nejpřekvapivější zpráva v dějinách profesionálního League of Legends? Cloud9 zčista jasna vyhazují kouče LS, který informaci nakonec také potvrdil. Poodhalujeme, co zatím víme.

Měl se stát hlavní tváří týmu. Populární analytik a streamer LS přijal po delší době nabídku Cloud9 k tomu, aby začal opět koučovat. Organizace vsadila vše na jeho myšlenky - inovativní drafty, nová struktura interních tréninků, výraznější zapojení akademie i sázka na tři neokoukané Korejce. Těm měl díky znalosti tamní kultury i jazyku LS právě výrazně pomoci s aklimatizací, která je často u těchto hráčů problémová.

V úvodním kole LCS ihned tým ukázal, co by mohl ve zbytku sezóny předvádět. LS světu představil Iverna či Soraku na midu, po delší době v oficiálním zápase byl k vidění také Karthus. Vše doplněno zajímavou macro hrou a kontrolou objektivů.

Veřejnost se bavila, LCS po dlouhé době budila velký zájem a zejména Cloud9 byli hodně na očích. I za krátký trénink se LS a spol. povedlo poměrně rychle nacvičit netradiční styl hry, a právě odlišnost od ostatních je měla dovést na samotný vrchol.

Jenomže po třech týdnech je vše jinak. Zatímco se všichni připravovali na start dalšího LCS víkendu, Cloud9 přišli se strohým tweetem, že LS v organizaci končí. Hloupý vtip a parodie na TSM, které ve stejném týdnu benchnuli supporta Shenyiho a vyhodili kouče? Nikoliv, realita. Tento fakt potvrdilo několik zdrojů včetně samotného kouče LS, který se momentálně připravuje na návrat do Koreji, kde předtím dlouhodobě žil.
"O vyhazovu mi řekli před čtyřmi hodinami," řekl LS na Twitteru.
Důvod vyhazovu zatím nikdo nezná. Organizace s detailnějším prohlášením nepřišla, ostatní se k poodhalení pravdy zatím zdráhají také. Napovědět může tweet LS, kde říká, že se o této zprávě sám dozvěděl před čtyřmi hodinami. Jeho místo zaujímá kouč akademie Max Waldo, který tým vedl už v prohraném zápase proti CLG. Vzhledem ke způsobi oznámení novinky a otřeseným hráčům se nelze moc divit.

Způsob, jakým Cloud9 situaci vykomunikovalo, nevěstí nic dobrého. Není zvykem, aby byl kouč na hodinu vyhozen těsně před zápasem. Stejně tak nesedí, proč by do něj investovali tolik prostředků, aby ho po třech týdnech odkopli. Výsledkově také nelze nic namítat, Cloud9 měli ze čtyř zápasů tři body, prohráli pouze velmi těsně s Team Liquid.

Situaci budeme nadále sledovat a pokud přijde bližší prohlášení, článek aktualizujeme.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.