League of Legends
LoL Worlds

Los Worlds 2021: 100 Thieves čeká souboj s Fakerem, MAD Lions mají hratelnou skupinu

Los Worlds 2021: 100 Thieves čeká souboj s Fakerem, MAD Lions mají hratelnou skupinu
22. 9. 2021
  |  

Podoba Worlds 2021 skupin je na světě. Jako již tradičně, los je nevyzpytatelný a také letos přichystal hned několik pikantních soubojů.

Skupina A: The group of death!

Týmy: DWG KIA (LCK), FunPlus Phoenix (LPL), Rogue (LEC), Play-in

Hned první nalosovaná skupina Worlds je skupinou smrti. Utkají se proti sobě dva nejsilnější celky turnaje, tedy DWG Kia a FunPlus Phoenix. Obě organizace na svém kontě již jeden Worlds titul mají a na Island cestují ve velmi silném postavení.

Kvůli neúčasti Vietnamu jejich místo v základní části obdržel třetí evropský seed Rogue, díky čemuž přeskočil zrádné play-in. Štěstí se ale přeneslo v neštěstí, protože jim byla nalosována nejtěžší skupina vůbec. V konkurenci korejských a čínských supertýmů bude velmi těžké se prosadit.

A pokud se Cloud9 podaří projít přes play-in fázi, zamíří právě do skupiny A, což jen potvrzuje složitost této skupiny. Evropský a severoamerický tým čeká pořádná práce a pokud se alespoň jednomu podaří postoupit, vyřadí ze hry jednoho ze dvou silných favoritů.

Skupina B: 100 Thieves s Freezem proti Fakerovi

Týmy: EDG (LPL), 100 Thieves (LCS), T1 (LCK), Play-in

Z pohledu 100 Thieves další velmi těžká skupina. Utkají se s čínským mistrem a T1, kde nenastaupuje nikdo jiný než legendární Faker. Midlaner se po roční odmlce vrací na Worlds a bude chtít společně s mladým týmem zabojovat o trofej, kterou nikdo jiný nevyhrál víckrát.

Vzhledem k rozlosování (v jedné skupině se nemohou potkat dva týmy ze stejné ligy) je z play-in fáze doplní někdo z papírově slabších regionů, tedy například brazilský, turecký či jihoamerický tým. Pravděpodobně se bude jednat o skupinu v režii EDG a T1, doufejme ale, že se 100 Thieves podaří překvapit a na úkor jednoho z favoritů postupové místo získat.
Rozdělení skupin na Worlds 2021 | Zdroj: LoL Esports

Skupina C: Kdo je favorit?

Týmy: PSG Talon (LMS), FNC (LEC), RNG (LPL), Play-in

Pravděpodobně nejvíce vyrovnaná skupina z celého losu. Jedná se o tři vyrovnané týmy, lehce navrch mají zřejmě RNG, úřadující mistr MSI. Fnatic v letním play-off však chytli výbornou formu a počítat se musí také s PSG Talon, které naposledy na Islandu zanechalo také dobrý dojem. Bude záležet na výsledcích play-in, ale pokud vše půjde, jak má, tuto už tak silnou trojici doplní korejský tým Hanwha Life Esports, čímž skupinu ještě více zamotá.

Skupina D: MAD Lions zabojují o postup

Týmy: MAD Lions (LEC), Gen.G (LCK), Team Liquid (LCS), Play-in

Dobrá zpráva pro české fanoušky je přijatelný los pro MAD Lions. Evropský šampión se utká s Gen.G (druhý korejský seed) a Team Liquid (druhý NA seed). Pokud opět nedojde k žádnému překvapení, měl by trojici doplnit LNG Esports, tedy čínský zástupce, za který například nastupuje známý korejský jungler Tarzan.

Rozhodně kompetitivní skupina, ale MAD Lions by měli alespoň druhé místo získat. Na turnaj jedou jako pátý největší favorit a tvrdé souboje svedou zejména s korejskými Gen.G.

Play-in skupiny:

A: Hanwha Life Esports, Infinity Esports, LNG Esports, PEACE, RED Canids
B: Beyond Gaming, Cloud9, DetonatioN FocusMe, Galatasaray Esports, Unicorns of Love

Svou podobu znají také play-in skupiny. Vítěz A i B postupuje rovnou do základní části, o další dvě místa poté spolu svedou druhé až čtvrté týmy, ty poslední se s Worlds loučí.
 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.