League of Legends

Los playoffs EMEA Masters: Obhájci titulu narazí na Karmine Corp

Los playoffs EMEA Masters: Obhájci titulu narazí na Karmine Corp
25. 8. 2023
  |  

Čtvrtfinále EMEA Masters proti sobě ve třech ze čtyř duelů svede potenciální favority na zisk titulu, los spojil outsidery a čeká nás tak jeden šokující postup do top 4.

Ačkoliv označení šokující už se v této fázi turnaje tak úplně nehodí, italská jednička Macko esports totiž prošla základní skupinou bez ztráty mapy a dvakrát porazila francouzského mistra a největšího favorita Karmine Corp. Proti další kometě, portugalským šampionům GTZ Esports, bude v pozici favorita.
Los playoffs EMEA Masters Summer 2023 | Zdroj: EMEA Masters
Karmine Corp pak možná už ve čtvrtfinále čeká předčasné finále celého turnaje. Los je svedl proti turecké organizaci Istanbul Wildcats, která vyhrála minulý ročník EMEA Masters a opanovala tureckou ligu. Vítěz této bo5 bude automaticky týmem pasovaným na nejpravděpodobnějšího šampiona evropského klání.

Ve hře zůstává poslední zástupce CZ/SK regionu, slovenský support francouzského týmu GO Kamilius. Třetí nasazený tým francouzské LFL očekává německý mistr SK Gaming Prime, se sestavou nabitou ex-LEC hráči.
Výsledky základních skupin EMEA Masters Summer 2023 | Zdroj: EMEA Masters
Poslední zbývající čtvrtfinálový střet nabídne francouzskou dvojku BK ROG v souboji o semifinále s jedinou zbývající španělskou nadějí Movistar Riders. Po dalším neúspěchu BISONS potřebuje LVP vzpruhu, od jejího mistra se tak očekává minimálně postup do nejlepší čtveřice.

Turnaj můžete dál sledovat s českým komentářem na Hitpointu, čtvrtfinále běží 28. a 29. srpna od 17 hodin.


Zdroj úvodní fotografie: EMEA Masters

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč