League of Legends

Los play-off Worlds: Rogue mají čínského mistra, dva souboje mezi LCK a LPL

Los play-off Worlds: Rogue mají čínského mistra, dva souboje mezi LCK a LPL
17. 10. 2022
  |  

Hned po skončení skupinové fáze přišel na řadu los vyřazovací části. Jaký pavouk se pro zbývající osmičku vytvořil?

První polovina Worlds je za námi. Dosavadní turnaj potvrdil velkou dominanci čínských a korejských týmů, kterých je v play-off hned 7. LCK slaví 100 % postupů, z LPL se nepodařilo projít dále akorát Top Esports. Jejich místo zabrala poslední naděje západu Rogue, jediný postupující z LEC a LCS.

Z pohledu těchto lig je to nejslabší Worlds vůbec. Loni se sice také žádný zázrak nekonal, ale postup si vybojovali k MAD Lions i Cloud 9. Pro oba však turnaj skončil právě ve čtvrtfinále. Letošní play-off se tedy z pohledu západu dá nazvat jako “jeden proti všem”. 

Rogue nečeká lehký úkol, jako druhý seed měli na výběr samé těžké soupeře. Los jim nakonec přiřadil JD Gaming, LPL šampiona a jednoho z největších favoritů na zisk celkové trofeje. Tato parta ukázala ve skupinové fázi výborné momenty a jejich jediná ztráta přišla proti DWG Kia. V BO1 zápasech s nimi G2 v odvetě dlouho drželi krok, což dává Rogue určitou naději.

Někteří analytici se báli, že los proti sobě pošle zástupce jednotlivých lig a ti se “vystřílí” hned zkraje, ale nakonec je pouze jediná shoda. Gen.G si zahrají s DWG Kia a zopakují si tak jarní semifinále LCK, které první jmenovaný tým vyhrál 3:2.

Zbytek pavouka tvoří souboje LCK a LPL. Dojde na rematch finále MSI 2022 mezi RNG a T1 nebo duel DRX a Edward Gaming, úřadujících mistrů světa. Před turnajem byly největší favorité Gen.G a JDG, pokud na sebe narazí, bude to až ve finále, protože jsou na opačné straně bracketu.

Hned tři z osmi týmů na svém kontě mají z Worlds titul, RNG zase celkově třikrát ovládli MSI. Kromě Rogue navíc všichni znají pocit postupu do play-off, pro evropský tým jde o premiéru v nejlepší osmičce.  

Pokud postoupí vždy favorit, měli by se ve finále potkat Gen.G a JDG I Zdroj: LolEsports.com
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.