League of Legends

Los LCS a LEC je venku: Carzzy první kolo proti „svým“, Freeze vyzve TSM

Los LCS a LEC je venku: Carzzy první kolo proti „svým“, Freeze vyzve TSM
5. 1. 2022
  |  

Sezóna 2022 se nezadržitelně blíží. Obě západní soutěže LCS a LEC už znají rozlosování jednotlivých utkání, hned v úvodním kole uvidíme Carzzyho proti MAD Lions.

Úvodní týden = LEC super week. Riot Games po dlouhém čekání fanoušků nadělují hned zkraje nabitý víkend plný skvělého League of Legends. Nadcházející sezóna je možná nejočekávanější vůbec, protože se utvořilo mnoho zajímavých rosterů napříč regiony.

V Evropě leží největší očekávání na Team Vitality. Z průměrného LEC týmu se stal jeden z předních světových týmů – stačilo „pouze“ podepsat Alphariho, Perkze a Carzzyho. Nově vzniklý super tým vykopne celou LEC sezónu 2022, v pátek 14. ledna od 18:00 vyzvou MAD Lions. Pro české ADC to bude obzvlášť pikantní souboj, protože proti zlatým lvům vůbec poprvé nastoupí jako soupeř.

Fanoušci jsou také velmi zvědaví na G2, které po dlouholeté dominanci poprvé výrazněji šáhlo do svého rosteru. Od 20:00 je čeká souboj s EXCEL Esports, kde působí další české ADC Patrik. A posledním zástupce „našeho“ League of Legends je Humanoid, kterého také čeká premiéra v novém dresu. S Fnatic zabojuje proti nováčkům Team BDS.

Tento zápas má speciální náboj, protože se proti sobě utkají toplaner Adam a ADC Upset. Oba hráči se během offseason postaraly o velké Twitter drama, protože francouzský toplaner obvinil dnes již bývalého spoluhráče z toho, že bezdůvodně opustil Worlds, aby utěšil smutnou přítelkyni.  Na soloq pak svůj účet pojmenoval „Lonely Wife UwU“, čímž narážel právě na Upseta a celý spor ještě přiživil.


Celý rozpis LEC naleznete na tomto odkazu.

LCS podruhé načne sezónu úvodním Lock-in turnajem, který poběží celý leden. Týmy jsou rozlosovány do dvou skupin po pěti, z nichž postoupí čtyři nejlepší. Poté následuje klasické play-off, nejprve stylem BO3 a od semifinále BO5.

První čtyři dny půjdou do akce všichni proti všem v rámci skupiny. Pátky se bude začínat ve 23:30, soboty ve 22:30 a neděle od 21:30, což i pro fanoušky v Evropě jsou přijatelné časy.

Úvodní zápas celého turnaje připadne úřadujícím LCS šampionům 100 Thieves, kde působí také český asistent trenéra Freeze. Nezměněný roster vyzve TSM, kde naopak několik přestupů přišlo. Organizace se rozhodla vsadit na neokoukané čínské tváře, bude tedy rozhodně zajímavé sledovat, jak se nováčci představí.

Pozornost bude upřena upřena hlavně na nově vzniklý roster Teamu Liquid. Organizaci se povedlo získat dvě velké akvizice z Evropy, Bwipa a Hanse Samu. Tým doplňuje legendární Bjergsen, Santorin a CoreJJ. Papírově se jedná o nejlepší mužstvo soutěže a úvodní výhra na Lock-in turnaji je pro sestavu jasným cílem. První test z jejich pohledu přijde v sobotu 22:30.

Cloud9, kde nově působí kouč LS, čeká premiéra v sobotu 00:30 proti Golden Guardians.

Rozlosování skupin:

Skupina A

100 Thieves, Cloud9, FlyQuest, Golden Guardians, TSM

Skupina B

CLG, Dignitas, Evil Geniuses, Immortals, Team Liquid

Celý rozpis Lock-in turnaje naleznete na tomto odkazu.
 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.