CS:GO

LORGAR Cup míří do vyřazovací části. Podaří se Dynamo Eclot postoupit do boje o zlato?

LORGAR Cup míří do vyřazovací části. Podaří se Dynamo Eclot postoupit do boje o zlato?
1. 7. 2023
  |  

Sobotní program turnaje LORGAR Cup 2023 bude patřit čtveřici týmů, které budou bojovat o postup do finále mezinárodní soutěže. V akci se objeví i česko-slovenský celek Dynamo Eclot.

Skupinová fáze mezinárodního turnaje LORGAR Cup 2023 je minulostí. Ze tří česko-slovenských celků se do vyřazovací části dostal pouze jediný, kterým je aktuální domácí jednička - Dynamo Eclot. Další zástupci neuspěli. SINNERS Academy a ENTERPRISE, společně zápolili ve skupině "B", kdy se jednak utkali v Elimination Match, kde druhý jmenovaný tým nečekaně padl, a první nezvládl Decider Match o postup.

Týmy, které se dostaly do semifinále, ještě zdaleka nemají vyhráno. Finanční odměny jsou vypsány pro tři nejlepší celky, tudíž je potřeba pro prizemoney zvládnout ještě jeden zápas. Semifinále je na programu dnes od 17:00, respektive 20:00. Boj o třetí místo a finále posléze zítra (neděle).

Nejprve budeme v boji o finále sledovat bulharský tým 500 s Dynamo Eclot. Mírným favoritem úvodní bitvy jsou hráči celku 500, aktuální 49. tým světového rankingu HLTV. Na jeho vítězství je vypsán kurz 1,47:1; na vítězství Dynamo Eclot pak 2,50:1. Při posledním měření sil, v dubnu letošního roku, zvládli čeští hráči vzájemný duel v poměru 2:1.
Druhou semifinálovou bitvu obstarají ukrajinský tým ILKA a další bulharský zástupce, tentokrát tým Katuna, za který nastupuje mj. také AWP hráč h4rn, kterého mohou domácí fanoušci znát z působení v ENTERPRISE. Favoritem zápasu, minimálně dle kurzové nabídky SazkaBET, je tým ILKA s kurzem 1,44:1. Na tým Katuna ´je vypsán kurz 2,60:1. Ovšem bulharský celek je aktuálně unranked, tudíž není rando jej podceňovat.

Přímý přenos semifinálových zápasů můžete sledovat buď s anglickým komentářem na oficiálním kanále organizátora turnaje s názvem cee_champions nebo s česko-slovenským komentářem, který doposud tvořila dvojice Jiří "Bananides" Johanides a Jozef "Joshua" Dekan, na zprostředkovaném Twitch kanále streamerky itsterez.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.