League of Legends

LoL přestupy: Jensen se vrací do Cloud9, Vitality mají zájem o čínského junglera

LoL přestupy: Jensen se vrací do Cloud9, Vitality mají zájem o čínského junglera
12. 5. 2022
  |  

V polovině roku že se nepřestupuje? Omyl. I mezi splity chystají organizace zajímavé přesuny, ten možná největší se odehrál v LCS.

Úspěšný midlaner Jensen míří zpátky do Cloud9. Dánský hráč dlouhodobě patří k nejúspěšnějším midařům v regionu, dvakrát oslavil titul pro mistra LCS a se staro-novým týmem se podíval i do semifinále Worlds, což je stále nejúspěšnější výsledek severoamerického týmu vůbec.

Jeho konec v Team Liquid byl pro mnohé překvapením. Spekulovalo se i o přesunu na pozici ADC, ale z tohoto role-swapu po akvizici Hans Samy padlo. Respektovaný Jensen nakonec skončil mimo roster a posledních 5 měsíců strávil bez týmu. 

Vzhledem k vývoji jarního splitu bylo ovšem jasné, že v „důchodu“ dlouho nevydrží.
V LCS nastupuje od roku 2015, což znamená, že nezabírá import slot a je braný jako domácí hráč. Toho využili Cloud9, kteří tehdy ještě ne tak známého mladíka „Incarnati0na“ vytáhli z Evropy do USA. V barvách oblíbené organizace prožil skvělé roky zejména na mezinárodní scéně, ale domácí titul ne a ne přijít

Ten oslavil konečně až po přechodu do Team Liquid, kde byl součástí dominantního rosteru společně s ADC Doubleliftem. Nyní Jensena čeká návrat do známého prostředí, kde opět zabere svou pozici na midlane. 

Co to znamená pro ostatní? Po jednom splitu se Fudge vrací zpátky na toplane, což potvrzuje spekulovaný konec Summita. Odchází také support duo Winsome a Isles, pozici ve startovacím rosteru zabere další dánský hráč Zven, který přechází z role ADC na supporta. Duo Berserker a Blaber v týmu nadále zůstává.
 
C9 Jensen je pro LCS typické, proto je trochu paradoxní, že toto spojení nikdy titul nezískalo. Cloud9 dlouhé čekání ukončili až na jaře 2020 se superstar Perkzem, Jensen si pro první trofej musel odskočit do Team Liquid. Vzhledem k věku (27) už tolik příležitostí nebude. Obnovená spolupráce si tedy konečně může splnit to, na co tak dlouho čekala. 

 


Vitality plánuje přivést dva junglery

Ne jeden, ale hned dva. Team Vitality reaguje na nepovedený split změnou na pozici junglera. Konec Selfmada je potvrzený, kdo ho ovšem nahradí? Jeho pozici by měl zabrat korejec Haru, který momentálně nastupuje v X7. Tato zpráva není žádná novinka, poslední spekulací je totiž to, že společně s ním má přijít také Bo.

Dvacetiletý čínský jungler nastupuje v barvách FunPlusPhoenix a má na sobě nálepku velkého talenta, provází ho také ale jeden skandál. V dubnu 2021 obdržel zákaz na 4 měsíce, protože byl součástí ovlivěného zápasu za účelem profitu na sázení. Díky jeho kooperaci a doznání mu byl trest snížen právě na čtyři měsíce, což vzhledem k vážnosti provinění není tak dlouhá doba.

Od té doby byla jeho kariéra zpomalena a v LPL se už nepředstavil, možná i proto hledá právě možnost nového začátku v Evropě. O nadaného hráč stojí údajně Team Vitality, který ho chce přivést a dát mu půlroční adaptační období v akademii. Bo totiž neovládá angličtinu a pravděpodobně ani do začátku LEC nestihne zařídit víza.

V letním splitu by pozici startovacího junglera měl mít Haru, na oficiální potvrzení přestupu se ještě čeká.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.