CS:GO

Lima Major 2023: Začínají vyřazovací boje! Jak daleko dojdou české a slovenské naděje?

Lima Major 2023: Začínají vyřazovací boje! Jak daleko dojdou české a slovenské naděje?
28. 2. 2023
  |  

Zatímco český offlaner SabeRLight- si s týmem Shopify Rebellion zajistil místo v horní části vyřazovacího pavouka, vítězové loňského The International, tým Tundra Esports, společně se slovenským carry hráčem skiterem čekají v části dolní pod strachem okamžitého vyřazení.

Vyřazovací část se hraje dnes již klasickým formátem double elimination bracket. Každý zápas nabídne divákům podívanou Best of 3, kromě finále ve kterém se bude hrát o první cenu 200 000 dolarů a 400 cenných DPC bodů. A celý major se z hotelových pokojů přesune do Arena 1, prvního mezinárodního zábavního centra v Peru. Tato multifunkční aréna pojme až 23 tisíc diváků, můžeme se tedy těšit na skutečně krásnou atmosféru.

Stejně jako dnešní první herní den vyřazovacích bojů začneme v horní části pavouka. Do té se kvalifikovala celkem osmička týmů, čtyři nejlepší z každé ze základních skupin. Jedná se o tým Gaimin Gladiators, kteří se postaví čínskému černému koni Team Aster. Tým Entity, který vyběhne proti severoamerické organizaci Evil Geniuses s novou peruánskou soupiskou. Vítěz The International z před dvou let Team Spirit, proti kterému stojí nováček scény Shopify Rebellion, západoevropské jedničky Team Liquid vyzvou na souboj.

Veškerý dnešní program turnaje obstarají právě klání v horní části pavouka, které vše odstartují v 16 hodin našeho času, a závěrečný zápas se překlene do brzkých ranních hodin zítřejšího dne. SabeRLight- však se svým novým týmem naskočí do akce ještě v poměrně pro diváky přijatelných 22 hodin našeho času. Vítězové těchto utkání postoupí do semifinále horní části vyřazovacího pavouka. Poražení však ještě smutnit nemusí. Poputují do dolní části pavouka, kde na ně čeká zbytek týmů. Zde se však ani nedá určit favoritů, celá osmička týmů je nesmírně kvalitních.
Pavouk play-off Lima Major
Čtveřice týmů čekající v dolní části vyřazovacího pavouka se svým dosavadním postupem turnajem jistě není příliš spokojená. Obzvláště v případě obhájce vítězství The International, týmu Tundra Esports, jehož barvy hájí slovenský talent skiter, se určitě čekalo více. Šesté místo v základní skupině však znamenalo jen těsný postup dál a nyní se musí potácet dolní částí vyřazovacího pavouka, kde každá prohra znamená vypadnutí z turnaje. Organizaci Tundra Esports dále v této části doplňují východoevropští HellRaisers, čínští giganti PSG.LGD a domácí tým beastcoast. Jelikož tato čtveřice vyčkává svých soupeřů, dostanou se poprvé do hry až zítra.

Celá vyřazovací část majoru bude znovu vysílána na streamovací videoplatformě Twitch, konkrétně na kanálech organizátora majoru, společnosti Epulze.

Vyřazovací část bude probíhat až do 5. března a web Sazka Esport u toho bude s vámi!

Zdroj úvodní fotografie: Dota2

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.