CS:GO

Legends Stage: ZywOo zničil G2, bodoval i STYKO.

Legends Stage: ZywOo zničil G2, bodoval i STYKO.
14. 5. 2023
  |  

Úvodní den Legends Stage v Paříži měl grády. BLAST.tv Major nadále vychází výborně pro Apeks, ale světla reflektorů dnes zaujal zejména Mathieu "ZywOo" Herbaut.

Už Challengers Stage přinesla řadu skvělých klání, které mimo jiné znamenaly vyřazení i dvou našich zástupců. NEOFRAG a frozen se sice do Legends Stage nedostali, ale STYKO s Apeks i nadále v Paříži potvrzuje skvělou formu. 

Svůj první zápas proti GamerLegion zvládli podle očekávání NAVI a svou pozici favorita obhájili proti 9INE také reprezentanti ze severoamerického týmu Liquid. O první větší překvapení se postaral tým Monte, který na Ancientu jasně přehráli brazilský celek FURIA. Na startu si nejprve hráči Monte vytvořili vedení už za teroristickou stranu. FURIA nedokázala reagovat a za teroristickou stranu dokonce nevyhrála ani jediné kolo.

Na kritiky expertů  rychle odpověděl i Fnatic, který si poradil s NIP, načež Apeks potvrdili výborné výkony z Challengers Stage a dokázali vyzrát na Into The Breach, kteří se zmohli jen na deset vyhraných kol. Mírným zklamáním byl očekávaný šlágr prvního dne, kdy FaZe vyzvali Heroic a očekávala se kvalitní vyrovnaná hra. Na Infernu však FaZe hráli jen první polovinu, protože se jim následně za obranu nepovedlo získat ani bod a prohráli tak jasně 7:16.

 


V závěrečných duelech si ENCE dokázali poradit s Bad News Eagles, ale všichni se logicky těšili nejvíce na souboj G2 proti Vitality. Ten oproti předchozímu šlágru nabídl přesně to, co si nestranný fanoušek přál. Ilya 'm0NESY' Osipov sice opět předvedl vysoce nadstandartní výkon, ale v souboji AWP hráčů jej přesto předčil obávaný ZywOo. Francouz na domácí půdě nastřílel ve výhře 16:13 na mapě Nuke totiž rovnou 30 frag. K ratingu 1.60 mu pomohla celá řada multi-killů a možná dosud nejlepší play pařížského Majoru, kdy se mu v posledním kole 1. poloviny povedlo přehrát hned čtyři hráče G2. 

Právě G2 po prohraném duelu s Vitality očividně nedokázali přepnout a proti papírově slabším Bad News Eagles prohráli těsně 13:16. Hororový den za sebou mají i FaZe nebo FURIA, jelikož oba tyto favorizované celky prohrály i své druhé zápasy prvního dne. Skalp FaZe získal tým Into the Breach, a to i přes několik povedených individuálních akcí soupeře.

Program týmů se skóre 2:0 (BO3):

  • 14:30 - Heroic vs. Liquid
  • 14:30 - Monte vs. Vitality

Program týmů se skóre 1:1 (BO1):

  • 11:30 - NAVI vs. Ninjas in Pyjamas
  • 11:30 - fnatic vs. GamerLegion
  • 13:00 - Apeks vs. Bad News Eagles
  • 13:00 - Into the Breach vs. ENCE

Program týmů se skóre 0:2 (BO3):

  • 18:30 - FURIA vs. G2
  • 18:30 - FaZe vs. 9INE

Druhý den Legends Stage vypukne v 11:30. STYKO a spol. může získat druhou výhru v souboji s Bad News Eagles, Monte si ve večerním souboji s Vitality dokonce mohou zajistit místo v playoff. Nečekaný souboj o holé přežití v turnaji čeká od 18:30 týmy G2 a FURIA. Zápasy je možné sledovat na Twitch kanálech BLAST a BLAST Premier

Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv / Twitter

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka