CS:GO

Legends Stage: STYKO míří na Champions stage! S1mple na turnaji končí

Legends Stage: STYKO míří na Champions stage! S1mple na turnaji končí
16. 5. 2023
  |  

BLAST.tv Major v Paříži dnes pokračoval čtvrtým herním dnem své Legends stage, prostředního programu posledního CS:GO majoru v historii. Tužby a přání tuzemských fanoušků byly zaměřeny na úspěšné počínání týmu Apeks, v jehož barvách o postup do play-off stále usiloval slovenský talent STYKO. Hlavní pozornost na sebe však stáhl blockbuster NAVI vs. FaZe.

Závěrečný den programu Legends stage nakonec obsadily jen tři sloty zápasů. O to důležitější význam však každé z těchto klání mělo. Vítězové každé z těchto BO3 bitev postupuje na závěrečnou Champions stage, poražení míří domů. 

Hned zkraje dne, ještě před obědem, čekala fanoušky bitva dvou gigantů, u nichž se postup do závěrečné části pařížského majoru předpokládal takřka automaticky. Realita však nakonec byla jiná a legendární tým NAVI i fenomenální hráči FaZe Clan museli na postup do play-off čekat až od posledního možného zápasu. Jednalo se o šlágr dne a fanoušci, diváci, ale i samotní hráči museli být s průběhem velmi spokojení. Jediné, co chybělo, byla aréna plná diváků, která by atmosféra vyhnala až do oblak. 

Poté co si oba týmy urvaly pro sebe každý svůj pick mapy, následoval Anubis, kde se pokračovalo až do prodloužení a těsným výsledkem 22-19 si nakonec postup ukořistil hráči FaZe. Fenomenálním výkonem se prezentoval lotyšský talent broky, který si na mapě připsal 40 killů a jeho ADR přesáhlo stovku v hodnotě 100.7. Životní mapa? Ve 22 letech je pro brokyho ještě brzy tvrdit, ale vzhledem k váze momentu si ji bude jistě pamatovat do konce kariéry.

 


Ve druhém dnešním utkání se proti sobě postavily týmy Fnatic a Into the Breach, se kterým se na Champions stage příliš nepočítalo a proti Fnatic způsobil další velký upset turnaje. A v suchém triku. Poté co hráči ITB prohráli první mapu 12-16, rozdrtili své soupeře poměrem 16-8 a 16-4. Pro tým Into the Breach se jedná o první účast na majoru, stylově si premiéru zařídil na posledním vůbec možném a rovnou postoupil na Champions stage, snový příběh.

Poslední bitvu dne pak svedl právě slovenský talent STYKO v barvách týmu Apeks, který se postavil proti další legendární organizaci CS:GO scény, Ninjas in Pyjamas. Hned v první hře se hráčům Apeks podařilo v prodloužení ukořistit Vertigo ve svůj prospěch. Vzhledem k tomu, že se jednalo o map pick týmu Ninjas in Pyjamas a pokračovalo se na Ancient, pravděpodobně nejlepší mapu STYKA a jeho spoluhráčů, naděje na úspěch byly vysoké hned po prvním představení obou týmů. Druhá mapa Ancient nakonec byla mnohem vyrovnanější, hráči NiP se přese všechny své zkušenosti nedali zadarmo. STYKO a spoluhráči s Apeks nakonec postoupili do finálové osmičky vítězstvím v prodloužení a jejich snová jízda majorem pokračuje!

Nadcházející zápasy Champions stage můžete sledovat na Twitch kanálech BLAST a BLAST Premier. Závěrečné boje začínají již 18. května v pařížské Accor Areně, do které se vejde až 20 tisíc diváků! Vzhledem k výborným produkčním hodnotám pořádající Blast.tv a obrovské prestiži visící ve vzduchu – vítěz poslední majoru v historii CS:GO – doporučujeme sledovat každou minutu!

Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.