Legends Stage: FURIA končí bez výhry. FaZe i G2 drží šanci!

Legends Stage: FURIA končí bez výhry. FaZe i G2 drží šanci!
14. 5. 2023
  |  

BLAST.tv Paris Major má za sebou druhý den Legends Stage, ze které se poroučí poslední brazilský tým. V souboji o přežití se nečekaně setkala FURIA s G2, kteří potvrdili, že ve formátu BO3 prostě umí.

První den dal skvělou postupovou pozici Vitality a Heroic a oba týmy zvládly zvítězit i potřetí, díky čemuž se s předstihem probojovaly do playoff. Vitality se možná trochu nečekaně utkali o první postupové místo proti Monte, kteří však nezvládli navázat na úvodní překvapení a o postup budou muset zápolit v dalších dnech. Znovu za Vitality řádil Mathieu "ZywOo" Herbaut, který opět vévodí statistikám. Dokázal francouzský ostrostřelec ideálně načasovat svou formu?

Druhé postupové místo si v zápase s Liquid zajistili hráči Heroic. Ve výhře 2:1 z Dánů nejvíce zářil Martin "stavn" Lund, jenž i ve vyrovnané sérii dokázal zaznamenat +/- bilanci +13 a navíc se blýskl možná rozhodujícím 1vs2 clutchem za stavu 12:11 na rozhodující mapě Ancient. 

 


Dá se říci, že Apeks zatím přeje los a se skóre 1:1 tak narazili na dalšího papírově schůdného soupeře. STYKO a spol. se proti Bad News Eagles předvedli ve vynikající formě, když si na Ancientu dokázali vytvořit pohodlné vedení už za útočnou stranu a dojít si pro jasnou výhru 16:6. Aktuálně tak slovenský zástupce drží se svým týmem skóre 2:1 a o postup do playoff si navíc zahraje s GamerLegion, který už v Paříži jednou dokázal porazit.

Pondělní hrací den budeme mít možnost sledovat napínavé boje o přežití, ve kterých se nachází i týmy jako G2, FaZe nebo ENCE. G2 si v souboji gigantů dokázali poradit a FURIA od nich utržila tvrdý direkt, když v zápase o udržení v turnaji zvládla uhrát na dvou mapách jen 15 kol. FaZe podle očekávání vyřadili 9INE po dvou přesvědčivých mapách, ale stejně jako G2 už si nemohou dovolit klopýtnout.

Pondělní Program týmů se skóre 1:2 (BO3):

  • 11:30 - ENCE vs. Ninjas in Pyjamas
  • 11:30 - FaZe vs. Bad News Eagles
  • 15:30 - Fnatic vs. G2

Program týmů se skóre 2:1 (BO3):

  • 15:30 - NAVI vs. Monte
  • 19:30 - Liquid vs. Into the Breach
  • 19:30 - Apeks vs. GamerLegion

Postupující do playoff (3:0): Vitality, Heroic

Zápasy BLAST.tv Majoru v Paříži je možné sledovat na Twitch kanálech BLAST a BLAST Premier.  

Zdoj úvodní fotografie: FURIA / Twitter

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka