CS:GO

Legendární GuardiaN opouští Singularity. Přijde definitivní konec bohaté kariéry?

Legendární GuardiaN opouští Singularity. Přijde definitivní konec bohaté kariéry?
21. 1. 2022
  |  

Překvapivá spekulace ve světovém esportu, slovenský sniper a legenda CS scény Ladislav "GuardiaN" Kovács opustil team Singularity a dle tvrzení spoluhráče Denise "seized" Kostina zároveň končí svou kariéru.

Hvězdný odstřelovač, jehož kořeny sahají až do doby CS 1.3, 20. ledna v čase 20:36 opustil ESEA sestavu ruské organizace Singularity. Angažmá, které trvalo od srpna loňského roku tak je nejspíš již uzavřenou kapitolou, která v rámci HLTV napsala poslední řádky ve vítězném duelu proti celku Big City Blues, kdy GuardiaN zářil zejména na mapě Mirage se statistikou 24 - 12.

Informace byla zveřejněna na fóru HLTV jedním z příznivců CIS scény a ihned vyvolala obrovskou diskuzi, ta však byla po několika desítkách minut smazána. Celé dění komentoval na svém streamu i spoluhráč GuardiaNa, Denis "seized" Kostin, který odchod slovenského snipera ze služeb Singularity potvrdil. Je tedy možné, že se v nejbližší době tuzemská scéna rozloučí s aktivní kariérou doposud nejúspěšnějšího zástupce v tomto herním titulu u nás. 

GuardiaN s největší pravděpodobností končí v týmu Singularity | Zdroj: Facebook CSGuardiaN

Za svou letitou kariéru třicetiletý hráč dvakrát postoupil do finále majoru a hned šestkrát se vměstnal do žebříčku dvaceti nejlepších hráčů světa, v roce 2015 dokonce obsadil druhou pozici za švédským Olofem "olofmeister" Kajbjerem. Za zmínku stojí i několikanásobný triumf v ESL One nebo poslední velký titul ve službách FaZe na turnaji BLAST Pro Series v Miami z roku 2019.

Zda se opravdu jednalo v dresu Singularity o labutí píseň GuardiaNa zatím jak hráč, tak tým zatím veřejně potvrdili, nicméně po informacích, které vyšly na povrch, se v nejbližší době rozuzlení bezpochyby dočkáme.


Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.